Slovenke do 10. mesta na domačem EP v Celju

Slovenke so po včerajšnji zmagi nad Romunijo danes na tekmi za 9. mesto proti Črnogorkam lovile uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo potekalo na Kitajskem. Tekmo polnih preobratov in stresnih trenutkov so na koncu odločili streli s sedmih metrov, ki so jih dobile rokometašice Črne gore. Končni rezultat je znašal 32 : 31.


Slovenke so odlično krenile v tekmo, saj je že v prvem slovenskem napadu Valentina Klemenčič zadela za 1:0, ubranile pa so se tudi prvi črnogorski napad. Kapetanka slovenske reprezentance Erin Novak je z dvema zaporednima zadetkoma svojo ekipo popeljala do takrat najvišje prednosti na tekmi (5:2). V črnogorskih vratih se je izkazovala Milena Vujišić in soigralke v napadu so se približale na 5:6. Po minuti odmora na zahtevo Borisa Čuka so njegove izbranke znova bolje zaigrale, saj je Erin Novak takoj zadela za 7:5, Karin Kuralt pa ubranila črnogorski strel. Sledile so odlične minute domače reprezentance, ki je deset minut pred koncem prvega polčasa ušla na 9:5. Po zaslugi odlične Vujišićeve v vratih in uspešni igri v napadu so se črnogorske rokometašice do polčasa uspele približati na 11:12.

Po uspešni sedemmetrovki so Črnogorke takoj na začetku drugega polčasa izenačile na 12, nekaj minut zatem pa je Anastasija Marsenić svojo reprezentanco popeljala do prvega vodstva (14:13). Po nekaj nezbranosti v obrambi so črnogorske kadetinje prišle do vodstva s 16:14, ki so ga slovenske vrstnice hitro izničile in izenačile na 16. Ob polovici drugega polčasa je za ponovno slovensko vodstvo z 18:17 zadela Ema Markovič. Deset minut pred koncem tekme je po zadetku Laure Gorjup Slovenija znova vodila z dvema goloma prednosti (20:18). Obramba Vujišićeve in zadetka Anastasije Marsenić je rezultat znova poravnal na 20:20. Štiri minute pred koncem je bil rezultat znova izenačen na 22:22 in ko so manj kot dve minuti pred koncem Slovenke zadele za 23:22, je bila dvorana Golovec na nogah. Po šestdesetih minutah tekme je semafor kazal na 23:23 in spremljali smo podaljšek.

Podaljšek so bolje začele Črnogorke, ki so po treh minutah vodile s 26:24, pred zadnjimi petimi minutami so Slovenke zaostajale še za 1 (26:25), pred zadnjimi sekundami pa je bil rezultat izenačen na 27:27 in čakalo nas je novih 10 minut podaljška. Tudi drugi podaljšek so dobro začele Črnogorke in povedle z 28:27, pred zadnjimi petimi minutami pa je bil rezultat znova poravnan na 28. Po zaslugi odličnih vratark, Vujišičeve na eni in Sare Meža na drugi, je rezultat tudi po drugem podaljšku ostal izenačen (29:29). Čakale so nas sedemmetrovke, ki so jih bolje streljale Črnogorke in se razveselile vstopnice na svetovno prvenstvo.

ČRNA GORA : SLOVENIJA 32:31 (11:12)
Črna gora: Marsenić M., Marsenić A. 7, Piranić, Radović, Senić, Pejović 2, Kadović, Gugač 4, Zečević 4, Djurović, Vukčević, Vujišić, Krivokapić 2, Marsenić G. 3, Novović 5, Lopičić.
SLOVENIJA: Naveršnik, Klemenčič 2, Gorjup 3, Mrdenović, Kovšca, Kadič 6, Nadarević 1, Novak 8, Kuralt, Polak, Markovič 2, Jarc, Meza, Kralj 2, Krasnič, Rudman 2, Krevs, Rukelj 1.

Gabriella Markoč, trenerka Črne gore:
“Najdaljša tekma v moji trenerski karieri. Čestitke igralkam na eni in drugi strani, to je bila borba do konca, mogoče so moja dekleta na koncu ohranila malenkost več koncetraciji in vesela sem da se s tako izkušnjo vračajo domov.”

Boris Čuk, trener Slovenije:
“Celotno prvenstvo smo odigrali zelo dobro, po prvem delu dobro igrali proti Rusiji, do konca smo odlično igrali proti Franciji, nato so prišle zmage proti Črni gori, proti Nizozemski na kateri smo si priborili možnost igrala od 9. do 12. mesta, nato smo premagali Romunijo, ki je bila kandidatka tudi za najvišja mesta. Današnjo tekmo smo iskreno odigrali slabše kot tiste prej. Poznala se nam je utrujenost in pomanjkanje koncentracije. Tudi 10. mesto je dober rezultat za to ekipo.”

Komentarji