Slovenski kadeti brez možnosti proti Hrvatom

Na 4 tekmi svetovnega rokometnega prvenstva fantov do 19 let je slovensko izbrano vrsto danes čakal obračun s Hrvaško. Slovenci so po treh odigranih tekmah pri dveh zmagah in enem porazu. Prvo ime slovenske izbrane vrste je bil Staš Jovičič Slatinek z osmimi zadetki.


Začetek tekme je minil v igri gol za gol kjer si nobena izmed ekip ni priigrala večje prednosti. Pri rezultatu 7:7 pa so se Hrvati z tremi zaporednimi zadetki uspeli odlepiti. Slovenski kadeti se nato niso več uspeli priključiti. Rokometaši Hrvaške so prednost tako le še povečevali. Ta je ob koncu prvega polčasa znašala 5 golov (16:11).

Slovencem tudi v drugem polčasu igra nikakor ni stekla. Hrvati so prednost višali iz napada v napad. Slovenci niso našli pravega recepta kako prebiti nasprotnikovo obrambo. Hrvatom je do zmage pomagal tudi vratar Stipe Purič, ki je zbral 12 obramb. Dobro razpoložen je bil tudi slovenski vratar Jošt Juričan, ki je zbral 2 obrambi manj torej 10. Hrvaški kadeti so tekmo tako tekmo brez večji težav pripeljali do konca in zasluženo slavili z rezultatom 31:21.

Naslednjo tekmo Slovenci igrajo že jutri, ko jih ob 18:30 čaka še dvoboj z Norveško.

KADETI, SVETOVNO PRVENSTVO 2019
Severna Makedonija, 6.-18. avgust
PRVI DEL, SKUPINA A


4. kolo, nedelja,
11. avgusta, ob 18.30:
HRVAŠKA : SLOVENIJA 31:21 (16:11)
Slovenija: Staš Jovičič Slatinek 8, Jezernik 4, Tajnik 2, Drobež 2, Pipp 1, Hočevar 1, Blagotinšek 1, Rakita 1, Vujović 1. 

Komentarji