Madžarke prvakinje, Slovenke EP končale na 10. mestu

V Celju se je s tekmo med Madžarkami in Švedinjami končalo evropsko prvenstvo za dekleta do 17 let. Zadnjo tekmo prvenstva so z 28:24 dobile naše severovzhodne sosede. Slovenija je po dramatični tekmi proti Črnogorkam tekmovanje končala na 10. mestu.


»Bili smo tik pred tem, da si zagotovimo uvrstitev na SP na Kitajskem, obstali smo kot prvi v čakalnici. Zmagali smo štiri tekme, pokazali dobro igro proti Rusiji in Franciji, premagali Romunijo in Nizozemsko, ki sta se na začetku tekmovanja spogledovali z medaljami. Grenak priokus ima tekma s Črno goro. Cilj je bil uvrstitev med prvih osem, bili smo blizu,« je po končanem EP v Celju dejal selektor slovenske kadetske ženske reprezentance Boris Čuk.

Erin Novak, kapetanka Slovenije pa je razložila razlog za poraz v tekmi za 9. mesto. »Na zadnji tekmi prvenstva, kljub temu, da je bila v igri uvrstitev na svetovno prvenstvo, ni bilo prave energije. V dvoboj smo stopile z mislijo, da bo tekma lahka, glede na to, da smo tekmice že premagale. Poznala se je utrujenost, naredile smo preveč napak. Pri strelih s sedmih metrov pa je žal odločala tudi sreča. Prvenstvo je bil naporno, zmage so nas dvignile, porazi so bili grenki. Najbolj si bom zapomnila tekmo proti Romuniji. Posebno se moramo zahvaliti navijačem, bili so naš sedmi igralec, glasna podpora s tribun.«

Komentarji