Sebastjan Sovič: “Pot bo strma in polna ovir!”

Slovenjgraški rokometaši se vnemo pripravljajo na začetek sezone 2019/2020. S prvim mestom v 1. B DRL so si za najmanj eno sezono zagotovili nastope med slovensko elito.


Njihov jasen cilj je seveda obstanek, a kot ugotavlja trener Korošcev Sebastjan Sovič, bo pot trnova: “Čaka nas težka in izzivov polna rokometna sezona! Naš glavni cilj bo obstanek med najboljšimi ekipami v Sloveniji. Zavedamo se, da bo pot do tega strma in polna ovir. Ekipa je mlada in ambiciozna. Moramo biti homogeni in optimistični, ko bo težko, ter skromni in delavni, ko bo lepo.”

Sebastjan Sovič se je na trenerski stolček v Slovenj Gradcu vrnil januarja, ko je zamenjal Slavka Iveziča. 

Okrepitve so se dobro vklopile

V ekipo so prišli štirje novi rokometaši. Tilen Grobelnik in Filip Banfro iz Gorenja, črnogorski reprezentant Aleksandar Glandža in Uroš Štumpfl iz Maribora. Ali se pripravlja še kakšen prihod v klubu niso niti potrdili niti zavrnili. Kako pa je Sovič zadovoljen s potekom priprav?

“Priprave potekajo po načrtih. Treniramo v Slovenj Gradcu, za tri dni pa smo skočili na Kope in opravili večji sklop treningov telesne priprave. V naslednjem tednu se za štiri dni odpravljamo v Fieso, kjer bo poudarek na uigravanju ekipe. Odigrali bomo tudi dve prijateljski tekmi. Vzdušje v ekipi je odlično, delovno! Fantje na treningih kažejo veliko vnemo in željo po napredku. Garajo iz dneva v dan. Prav pripravljalno obdobje je osnova za nadaljnji potek sezone, zato si želim čim manj poškodb,” je razložil strateg Slovenjgradčanov. 

Kresnik: “Vsi komaj čakamo, da se začne”

Klemen Kresnik je pred začetkom sezone zaupal, kaj jih čaka v nadaljevanju: “V lanski sezoni smo bili nagrajeni za dobre predstave in se tako uvrstili v prvo slovensko rokometno ligo. Vsi se zavedamo, da je to stopnička višje in da bo potrebno še več truda in odrekanja, vendar vsi z nestrpnostjo čakamo začetek nove sezone.”

Slovenjgraški rokometaši se bodo po nekajdnevnih kondicijskih pripravah v domačem kraju odpravljajo v Fieso, kjer bo na vrsti taktična priprava. 

Vzdušje je odlično

“Že lani se je videlo, da je v ekipi odlično vzdušje in medsebojna povezanost, kar smo prikazali tudi na igrišču. Letošnjo sezono so v ekipo prišli nekateri novi člani, ki so se odlično vključili,” je razložil Kresnik.

V prvem krogu se bodo novinci v 1. NLB ligi pomerili z RD Riko Ribnico. Tekma bo v Slovenj Gradcu, v soboto, 7. septembra. Prav tako bo v Slovenj Gradcu potekal uvod v letošnjo sezono, ko se bosta Superpokal pomerili ekipi Celja in Gorenja (31. avgust).

 

FOTO: RK Slovenj Gradec 2011

Komentarji