Celjani drugi na izredno močnem turnirju

Celjski rokometaši so se udeležili pripravljalnega turnirja v nemškem Ilsenburgu, kjer so se prebili do finala, kjer pa je bil od njih boljši Magdeburg.


Celjani so se v finalu turnirja ponovno pomerili z Magdeburgom, ki jih je pred nekaj dnevi že premagal (36:34). Tokrat je bila nemška ekipa boljša kar za 11 zadetkov (32:21). 

Slovenskim prvakom se je poznala utrujenost, saj so v kratkem obdobju odigrali kar štiri tekme. Celjani so nastopili brez Grošlja, Makuca, Vujovića in Kljuna. Vse do 15. minute so bili Celjani enakovreden tekmec, potem pa se je začela počasi nabirati prednost Magdeburga. Na odmor so igralci odšli pri rezultatu 15:9 za Nemce.

Na začetku drugega polčasa so se Celjani približali na 4 zadetke zaostanka, a za kaj več enostavno ni bilo moči. Magdeburg je ponovno stopil na plin in si do konca tekme priigral 11 zadetkov prednosti (32:21). 

Tomaž Ocvirk: “Danes se nam je že poznala utrujenost na nekaterih igralnih položajih, kjer nismo imeli možnosti menjav. Tako smo z majhnim številom igralcev igrali štiri tekme v zelo kratkem času, kar pri tekmecih ni bilo tako. Poleg tega smo vsako dopoldne trenirali, saj je to obdobje, ko rezultat ni v prvotnem planu. Na koncu se nam je to poznalo na današnji tekmi, ko smo igrali z ekipo, ki že začenja svoje tekmovanje. Vseeno je bilo nekaj zadev, ki so bile dobre, druge pa bo potrebno anlizirati in jih v čim krajšem času odpraviti, saj vemo, da se kmalu začne prvenstvo. Imamo še nekaj časa, treningov in tekem. Turneja v Nemčiji je pokazala, da gremo po začrtani poti in da moramo vztrajati, da pridemo do nivoja, ki ga je ta ekipa sposobna.”

David Razgor: “Danes nismo prikazali naše igre, žal so nam pošle moči. Prva tekma z njimi je bila povsem drugačna, danes pa nismo zdržali njihovega tempa. Vseeno, če potegnemo črto in v kateri fazi priprav smo trenutno, smo lahko zadovoljni z napravljenim do sedaj, nas pa še čaka veliko dela, kar pa nam je prav tako pokazala današnja tekma.”

Celjane že v soboto v prenovljeni dvorani Zlatorog čaka domača tekma proti Veszpremu. 

 

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji