Šibila: Prvi del priprav bi ocenil zelo pozitivno

Igralci RK Maribor Branik so opravili s prvim delom priprav in odigrali prvo pripravljalno tekmo. Trener Mariborčanov Marko Šibila je zelo zadovoljen s potekom prvih dveh tednov priprav.


Prvi del priprav bi ocenil zelo pozitivno. Kot sem povedal po prvem treningu, so fantje na priprave prišli v dobrem stanju. Težav s poškodbami nismo imeli in jih na srečo še vedno nimamo. Hitro smo lahko stopnjevali obremenitve na vseh treningih. Morebitne težave rešujemo sproti, v glavnem pa je prvi del priprav prinesel tisto, kar smo si želeli,” o napredku razmišlja Marko Šibila.

Mariborska zasedba bo v prihajajoči sezoni kar precej spremenjena. “Vsi novinci so se dobro vključili v ekipo, zaenkrat ni bilo nobenih posebnih težav. Fantje so hitro sprejeli naš način dela, kar je zelo dobro. Vedno se bojimo, da bi se lahko ob spremembah ekipe pojavile težave. Spremembe prinašajo tudi nek stres v skupino, ampak do tega trenutka lahko potrdim, da se je v garderobi hitro ustvarila neka kompaktna celota,” je spremembe v ekipi komentiral mariborski strateg. 

Prva tekma, prva zmaga

Na prvi pripravljalni tekmi so se Mariborčani pomerili proti romunski Turdi, ki so jo premagali z zadetkom razlike (32:31). Do konca priprav pa bodo vijoličasti še odigrali še kar nekaj tekem. “Naša metoda dela je, da z žogo vadimo že od samega začetka. Zdaj nas čakajo treningi, na katerih bo še večji poudarek na taktiki in uigravanju. Čaka nas kar nekaj pripravljalnih tekem. Pred nami je nekako najbolj naporen teden in vrhunec teh priprav. Odigrali bomo tri zelo močne pripravljalne tekme, na katerih bodo priložnost dobili vsi. Rezultat na teh obračunih nikdar ni v prvem planu, bomo pa izvedeli, kje smo. S tem se bomo do konca priprav nato tudi lažje posvetili tistim stvarem, ki jih bo potrebno izboljšati, da bomo začetek sezone pričakali vrhunsko pripravljeni,” je pred nadaljevanjem priprav pojasnil Šibila

 

FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji