Tudi Krkaši že z žogo na terenu

Članska ekipa MRK Krka je v sklopu priprav na novo tekmovalno sezono, ki se začne čez slab mesec dni, odigrala že drugo prijateljsko tekmo. Njihov tokratni nasprotnik, ki v zadnjih sedmih letih iz Novega mesta še ni odšel z zmago, je bila ekipa avstrijskega prvoligaša SC Ferlach.


Pri avstrijski ekipi je kar nekaj slovenskih legionarjev – v vratih imajo varovanci trenerja Siniše Markote izkušenega Gorazda Škofa, v ekipi so tudi Rok Golčar, Matic Kotar in Blaž Kleč. Varovanci domačega trenerja Romana Zarabca so goste uspešno odpravili z rezultatom 22:18 (10:4). 

Krkaši so tudi tokrat prikazali odlično igro in kot je po tekmi povedal novinec v dresu Krke, hkrati pa tudi najbolj razpoložen igralec Andraž Kete, je bila za zmago ključna igra v obrambi: »Na tekmi v Šmartnem se je videlo, da se še malo lovimo, prisotne je bilo nekaj nervoze, kar za prvo tekmo ni nič nenavadnega. Moramo vedeti, da je v dvorani vroče, da žoga zaradi tega pogosteje spolzi iz roke, ampak važno je, da prikazujemo hiter, moderen rokomet. Zaenkrat se pojavljajo še tehnične napake. Če bomo sledili načelom, ki smo si jih zadali, bomo do začetka prvenstva igro popravili, s tem pa tudi zmanjšali število tehničnih napak«, je pred sredino tekmo, ki bo v Ivančni Gorici, povedal trenutno prvi strelec ekipe.

 

FOTO in VIR: MRK Krka

Komentarji