Slovenke z zmago do napredovanja

Slovenske rokometašice so se v Celju pred več kot 3000 gledalci z reprezentanco Srbije pomerile v zadnjem krogu skupine B. Rahel zaostanek iz prvega polčasa so spreobrnile in si priigrale zasluženo napredovanje v drugi del tekmovanja, ki bo v Ljubljani.


 

SLOVENIJA – SRBIJA 27:24 (13:15)

Omoregie 6, Gros 5; Radosavljević 6, Stoiljković, Liščević 4

Ekipi sta pričele dvoboj s čvrsto obrambo, zato je bil rezultat po 5-ih minutah zgolj 1:1. Srbkinje so v uvodu povedle, Slovenke pa so ves čas lovile minimalni zaostanek. To se je odvijalo skozi celoten prvi polčas, razlika pa je nihala med zaostankom za zadetek ali dva za Slovenijo. Tako se je prvi polčas zaključil z izidom 15:13 v korist Srbije.

Drugi del tekme so Slovenke odprlo zelo odločno in napravile delni izid 5:0, kar jih je pripeljalo tudi do prvega vodstva na tekmi, ko so povedle s 17:16. Srbkinje so bile zelo ranljive iz kril, kar so domačinke izkoristile in prednosti nato niso več izpustile iz rok. 4 minute pred koncem je bilo čutiti, da je uspeh Slovenk že pred vrati, ko so si prigarale najvišjo prednost tekme (27:22), ki se je končala z izidom 27:24.

Jubilejna 30. zmaga Slovenije je poskrbela za preboj v drugo fazo tekmovanja, ki so ga Slovenke čakale kar 18 let.


Standings provided by Sofascore

Komentarji