SVIŠ proti Dolu opravičil vlogo favorita

Obračun 1/16 finala Pokala Slovenije sta v dvorani Dolanka, odigrali ekipi. RK Dol TKI Hrastnik in RK SVIŠ Ivančna Gorica. Dolani, ki v letošnji sezoni prikazujejo izjemne predstave in so s tem zasluženo skupaj z Igom na vrhu lestvice so se v prvem polčasu lepo zoperstavili favoriziranim Ivanjčanom, ki v ligi NLB trenutno zasedajo 10. mesto. Tekma se je končala z zmago SVIŠa ob rezultatu  28:36.


Tekmo so z dvema zadetkoma odprli Dolani, a so favorizirani gostje rezultat hitro najprej izenačili in kasneje tudi prevzeli pobudo na igrišču (3:5). Igralci SVIŠa so si do polovice prvega polčasa priigrali štiri gole naskoka (7:11). Vse skozi so domače držali na varni razdalji dveh oziroma treh zadetkov. V 23. minuti so gostje iz Ivančne Gorice predvsem po zaslugi Andraža Justina (skupaj 7 golov) povedli s šestimi zadetki prednosti (11:17). Do konca prvega dela igre smo spremljali igro gol za gol. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 15:21.

Hitro v drugem polčasu pa so gostje dokončali stvari. V 38. minuti so po zadetku BenjaminaCirarja (skupaj 5 zadetkov) povedli z desetimi goli (18:28). Dolani se resneje niso več uspeli približati. Rokometaši SVIŠa kot prvoligaši so tekmo mirno peljali do konca. Prednost je do 60. minute nekoliko skopnela, a zmaga gostujoče zasedbe v drugem polčasu niti sekundo ni bila po vprašajem. Rokometaši iz Ivančne Gorice so se napredovanja v 1/8 finala uvrstili po zmagi 28:36.

DOL TKI HRASTNIK : SVIŠ IVANČNA GORICA  28:36 (15:21)
Cigler in Sivka po 7; Justin 7, Zavodnik 6

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji