Slovenke zaključile SP z zmago

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je danes igrala zadnjo tekmo na SP. Reprezentantke so se še drugič na prvenstvu pomerile proti Kongu in ga tudi drugič premagale. Tokrat z rezultatom 29:27, kar jih na koncu uvršča na 19. mesto svetovnega prvenstva.


Slovenke so tekmo odprle slabo. Že v začetku polčasa so rokometašice Konga povedle s 3:6, a so Slovenke nato odgovorile s tremi zaporednimi zadetki in izid poravnale na 6:6. Kljub slovenskemu naletu pa so igralke Konga uspele ponovno streti slovensko obrambo in priti do 4 zadetkov prednosti (8:12). Varovanke Uroša Bregarja se niso predale in tako so do polčasa uspele izid celo preobrniti v svojo korist. Polčas se je končal s 14:13.

V drugem delu pa so bile v prednosti venomer Slovenke. Edino vodstvo Konga je bilo čisto na začetku drugega dela igre, pri rezultatu 14:15. Od tega trenutka dalje Slovenke niso več pustile nasprotnicam, da bi povedle. Sicer si naše rokometašice niso priigrale več kot 2 zadetka prednosti, kljub temu, da se je kar nekajkrat ponudila priložnost za to, a je žal ostala neizkoriščena. Končni rezultat srečanja je bil 29:27. 

Slovenke današnja zmaga uvršča na 19. mesto od 24 ekip udeleženk. Bile so zelo blizu preboju med 12, a tekma s Srbijo ni šla po načrtih. Po njej se naše niso takoj pobrale, kar so izkoristile Brazilke, ki so včeraj premagale Slovenijo z visokih 32:19 – Slovenke so Brazilke premagale v pripravljalnem turnirju pred začetkom SP.

Tekma za 19. mesto:

Ponedeljek, 8. decembra, ob 15.00 (7.00 SLO):
SLOVENIJA : KONGO 29 : 27 (14 : 13)

 

Komentarji