Slovan tokrat domov brez točk

Dvoboj med vodilnim Slovanom in deveto uvrščenim Rudarjem je tokrat potekal v športni dvorani Polaj. Slovan je kljub odsotnosti kar nekaj igralcev veljal za favorita tekme, a se je končni rezultat prevesil na drugo stran.


Prvi so na srečanju povedli domači igralci, ki so tekmo začeli na visokem nivoju. Igralci Slovana so jih s časoma ujeli in rezultat izenačili po prvih trinajstih minutah srečanja (7:7). Svoj tempo so Ljubljančani le stopnjevali in v devetnajsti minuti vodili že za tri gole (9:11). Vodstvo pa ni trajalo dolgo saj so jih domačini hitro ujeli in prvi polčas končali z rezultatom 16:16. Prvi del tekme je zaznamoval rdeč karton, ki ga je pri domačinih prejel Urh Sitar in pa kar 5 golov Blaža Ernestla.

Drugi polčas se je ponovno začel v prid igralcem Rudarja. Z veliko borbenostjo in želji po zmagi so uspešno nizali gole in s časoma puščali nasprotnike za seboj. Po desetih minutah drugega dela srečanja so vodili že za štiri gole razlike (23:19). Koncentracijo so domačini ohranjali in jo stopnjevali, kar jim je omogočilo, da igralci Slovana niti enkrat niso vodili v drugem polčasu. Tako so do konca tekme vodstvo ohranili in zmagali nad favoriziranim Slovanom s končnim rezultatom 30:26. Omembe vreden je tudi podatek, da je pri Ljubljančanih poškodovanih precej igralcev, ki so bili v prvem delu sezone nosilci igre. 

Najboljši strelec srečanja je bil Blaž Ernestl, ki je tokrat zabil 12 golov, od tega kar 5 iz sedmih metrov. Pri Slovanu pa se je najbolj izkazal Janez Skušek z 9 goli.

Slovanovci so po 11 krogih in 10 zmagah tokrat prvič v tej sezoni doživeli tudi poraz, a še zmeraj z visoko prednostjo zasedajo prvo mesto. Domačini so prišli do letošnje 4. zmage in skočili na 7. mesto.

V naslednjem krogu se bodo igralci Rudarja pomerili z deveto uvrščenimi igralci iz Črnomlja, Rudar pa se bo tokrat udaril s Hrastnikom.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 20
2 MRK Ljubljana 15
3 RK Dol TKI Hrastnik 15
4 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15 *
5 RK Krško 13
6 RK Drava Ptuj 11
7 RD Rudar 10
8 ŠD Mokerc KIG 10
9 RK Črnomelj 10
10 RD Herz Šmartno 8
11 RK Grosuplje 6 *
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 RK Brežice 5 *
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4 *

*tekma manj

Komentarji