Slovenke znova nemočne proti Norvežankam

Pred nami je bil še drugi obračun med Slovenijo in Norveško v zadnjih štirih dneh. V četrtek so bile v Oslu z rezultatom 27:19 boljše Norvežanke. A tokrat pred tudi nekaj slovenskimi navijači so Slovenke napovedovale drugačno predstavo. V ekipo se je po bolezni vrnila Elizabeth Omoregie. Pred samo tekmo pa smo izvedeli, da bo današnjo tekmo vodila pomočnica selektorja Branka Mijatović, saj je moral glavni trener Dragan Adžić zaradi družinske situacije predčasno v domovino. 


Slovenke so v tekmo vstopile fantastično in že v 2. minuti vodile s 3:0. Reprezentanca Norveška se je po nekaj zgrešenih priložnostih Slovenije ob koncu 7. minute približala zgolj še na gol zaostanka (4:3). A Slovenke so na krilih domačih navijačev do 12. minute priigrale štiri gole prednosti (7:3). Reprezentanci. sta bili v prvih 13. minutah srečanja strelsko dokaj nerazpoloženi. Med 9. in 12. minuto nismo videli zadetka ne na eni na na drugi strani. A Skandinavke so se na krilih izkušene Camille Herrem vrnile in v 15. minuti rezultat izenačile (7:7). Temu so dodatno pripomogla tudi slovenska dekleta, ki med 12. in 20. minuto niso dosegle zadetka. Nato pa smo spremljali izenačen boj. Norvežanke so v 22. minuti prvič na tekmi tudi povedle (8:9). In tako je bilo vse do konca prvih 30. minut. Norvežanke so imele nekajkrat priložnost, da bi prednost še povečale, Slovenke pa za ponovno vodstvo. A polčasa se je zaključil z minimalno prednostjo Norvežank (11:12).

Drugi polčas so bolje odpre gostje in z dvema hitrima zadetkoma Herremove iz protinapadov povedle z 11:14. A po zaspanih uvodnih minutah so se zbudile tudi Slovenke in zaostanek znižale na en gol (14:15). Norvežanke so se nato znova hitro oddaljile in povedle že za štiri gole (16:20). A slovenska dekleta, ki so se na vse pretega trudila rezultat izenačiti. Manj kot na dva zadetka pa jim zaostanka ni uspelo znižati (18:20). So pa zato rokometašice Norveške prednost povečale in v zadnjih 10. minuti vstopile s prednostjo petih golov (18:23). Do konca obračuna so aktualne evropske prvakinje le še nadzorovale potek srečanja in na koncu slavile z rezultatom 21:26.

SLOVENIJA : NORVEŠKA  21:26 (11:12)
Varagić 5, Lazović in Gomilar Zickero po 4 ; Herrem 11, Hove 4

Komentarji