Slovenska reprezentantka iz Romunije v Ljubljano

V Krimovi družini so konkretno zavihali rokave pri sestavljanju ekipe za sezono 2023/24. Po črnogorski reprezentantki Itani Grbić je ljubljanski klub v svoje vrste zvabil še eno zunanjo igralko, slovensko reprezentantko Nino Zulić.


Zulićeva, ki je sicer zadnje tri sezone igrala na tujem (2020/2021 in 2021/2022 v Kastamonu Belediyesi GSK; 2022/2023 v CS Gloria Bistrița), je del članske zasedbe Krimove družine postala že leta 2012. Evropski klubski odri ji zato niso prav nič tuji. V modrem dresu je v elitni EHF Ligi prvakinj dosegla že 124 zadetkov, zagotovo pa bo svojo bero v prihodnji sezoni še povečala.

Otroku ljubljanskega kluba pa je dobro poznana tudi evropska in svetovna reprezentančna scena. 27-letna Ljubljančanka je bila del izbrane vrste na zadnjih štirih prvenstvih stare celine in zadnjih treh mundialih. V svoji statistiki ima trenutno 73 uradnih reprezentančnih tekem, s čimer zaseda 23. mesto po številu nastopov za Slovenijo, ob tem pa je dosegla še 183 golov.

Nina Zulić, okrepitev RK Krim Mercator:Zelo sem vesela, da bom po nekaj letih igranja v tujini kariero nadaljevala doma. V klubu s tradicijo in vselej visokimi cilji. Moje ambicije in pričakovanja so visoka in verjamem, da jih skupaj lahko dosežemo.”

Komentarji