Slovenske kadetinje jutri začenjajo evropsko prvenstvo na domačih tleh

Jutri se v Celju začenja evropsko prvenstvo za dekleta do 17 let. Slovenske kadetinje bodo prvenstvo stare celine odprle s tekmo proti Rusiji. Poleg Rusinj se Slovenke v skupinskem delu čaka še dvoboj s Francijo in Črno Goro.


Celje je že standardno prizorišče velikih tekmovanj mlajših selekcij. Nazadnje, ko je Celje gostilo kakšno izmed tekmovanj so slovenski rokometaši do 20 let postali prav evropski prvaki. Tekme ženskega prvenstva bosta gostili dvorani Golovec in Zlatorog. Poleg omenjenih reprezentanc Rusije, Francije in Črne Gore s katerimi se bodo Slovenke pomerili v skupinskem delu bodo na prvenstvu sodelovale še: Avstrija, Danska, Hrvaška, Madžarska, Makedonija, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Portugalska, Romunija, Slovaška, Španija in Švedska.

Kaj je o pričakovanjih za prvenstvo dejala Angela Rudman: »Naš cilj od začetka priprav je uvrstitev med najboljših osem reprezentanc v Evropi. Na začetku se nam je cilj zdel visok, vendar skozi treninge in video analize nekaterih tekmec verjamemo, da nam preboj med osem ne more uiti. Vendar bo za to potreben veliko garanja tako v napadu kot obrambi in najbolj pomembno bo, da skupaj stopimo kot ekipa,«

ŽELIMO SI ČIM VEČJE PODPORE S TRIBUN

Dekleta bodo že na prvi tekmi proti Rusiji doživele pravi preizkus. Rusinje veljajo za ene izmed glavnih favoritinj za končno zmago na prvenstvu.

»Vse že nestrpno čakamo, da se prvenstvo začne in pokažemo, koliko smo tehnično ter fizično napredovale. To bo za večino nekaj čisto novega in nepoznanega. Naše prve nasprotnice Rusinje veljajo za ene izmed favoritinj v naši skupini, vendar z borbo verjamemo v zmago. Želimo si tudi čim večje podpore s tribun, ker bomo tako še lažje prišle do željenega cilja,« je še dodala Angela Rudman, sicer članica novomeške Krke, ki igra na položaju levega krila in bo pomemben člen reprezentance.

EP V ROKOMETU ZA ŽENSKE DO 17 LET (CELJE – Arena Zlatorog, dvorana Golovec):
SKUPINA D (Dvorana Golovec):

Četrtek, 1. avgusta, ob 17.00:
Francija – Črna Gora
Ob 19.30:
Rusija – Slovenija

Petek, 2. avgusta, ob 17.00:
Črna Gora – Rusija
Ob 19.00:
Slovenija – Francija

Nedelja, 4. avgusta, ob 17.00:
Francija – Rusija
Ob 19.00:
Črna Gora – Slovenija

SKUPINE ZA ŽENSKO KADETSKO EP 2019:
SKUPINA A: Norveška, Španija, Švedska, Hrvaška; (Zlatorog)
SKUPINA B: Madžarska, Romunija, Slovaška, Avstrija; (Zlatorog)
SKUPINA C: Nemčija, Danska, Nizozemska, Portugalska; (Golovec)
SKUPINA D: Francija, Rusija, Črna Gora, Slovenija. (Golovec)

Komentarji