Slovenke lovijo svojo drugo zmago

Slovensko žensko reprezentanco danes čaka druga tekma drugega dela svetovnega prvenstva. Nasproti ji bo stala reprezentanca Poljske.


Poljska igra sloni na strelih iz razdalje, čemur priča tudi podatek, da so zunanje igralke Aleksandra RosiakRomana Roszak in Natalia Nosek dosegle skoraj polovico golov svoje reprezentance.

Pred tekmo selektor Dragan Adžič  pred tekmo razmišlja: Poljska do sedaj ni uspela premagati na papirju boljše reprezentance. Premore kakovostno ekipo, ki jo, tako kot že več let zapored, sestavljajo izvrstne ostrostrelke z zunanjih igralnih mest. Te zabijajo gole tudi z 10 metrov. Osnova njihove igre pod vodstvom novega selektorja so razno ti streli z razdalje in priprava ugodnih položajev za ostrostrelke. Ko sem bil selektor Črne gore so Poljakinje nastopile v dveh polfinalih velikih tekmovanj. Iz tedanjih selekcij dve igralki igrata tudi sedaj v Španiji. Mi smo se proti Rusinjam precej izpraznili, zato bo to tekmo zelo težko odigrati. Dodata omejitev bodo že znane poškodbe naših igralk. Reprezentanci sta se pridružili Živa Čopi in Manca Jurič, ki bosta dobili svojo priložnost. Ne glede na vse bomo skušali dekleta čim bolje pripraviti, da nastope na igrišču nadaljujemo s takšnim odnosom, kot smo ga prikazali na zadnji tekmi.”

Tija Gomilar Zickero, pred tekmo svari: “Tudi Poljakinje bodo zahtevne tekmice. V svojih vrstah imajo kar nekaj posameznic, ki so odlične pri strelih z razdalje. Ob tem so Poljakinje tudi hitre. Znova se bomo morale dobro pripraviti in pokazati kaj znamo. V obrambi moramo strniti svoje vrste, v napadu pa še naprej kazati disciplinirano in strpno igro.”

“Na svetovnem prvenstvu nas do zaključka drugega dela čakata dve zanimivi tekmi. Naša želja je, da ostanemo v dobrem ritmu in tega konstantno kažemo na prihajajočih tekmah. Kot ekipa bomo skušale s preostalih preizkusov odnesti čim več izkušenj ter osvojiti kar se da veliko točk,” pa je pred tekmo povedala ena od junakinj tekme z Rusinjami, Amra Pandžić.

Foto: IHF

Komentarji