Slovenski kadeti do zmage nad Norvežani!

Slovenski rokometaši so v petek odigrali tekmo proti Norvežanom, ki je odločala o tem kdo se bo boril za 9. in 11. mesto na EP. Prvi polčas so Slovenci začeli slabo, v drugem pa so pokazali drugi obraz in na koncu zmagali z visoko razliko.


Prvi polčas se je začel precej izenačeno. Do 19. minute so naši rokometaši ohranjali stik z nasprotnikom (6 : 6). Zadnjih deset minut prvega polčasa pa so Slovenci zaigrali izredno slabo. Ni bilo prave obrambe in učinkovitosti v napdu, kar so Norvežani znali izkoristiti in na odmor odšli s prednostjo štirih golov (12 : 8).

Odmor pa je očitno bolj koristil našim, ki so v drugi polčas krenili veliko bolje kot v prvega. Slovenci so igrali kot prerojeni in z delnim rezultatom 6 : 0 povedli z 12 : 14. Norvežani so svoj prvi gol v drugem polčasu zadeli šele v 41. minuti. Slovenski rokometaši so zaigrali odlično v obrambi, saj so v drugem polčasu prejeli le 7 golov. Zadnji gol na tekmi so Norvežani dosegli v 54. minuti. Naši so do konca tekme svojo prednost le še povečevali in na koncu vknjižili visoko zmago (19 : 28). Najboljši strelec naših je bil Teo Jezernik, ki je zadel 7-krat.

Slovenci so si z zmago nad Norvežani zagotovili nastop na svetovnem prvenstvu in se bodo danes ob 20.30 proti Madžarski borili za končno 9. mesto na EP.

EVROPSKO PRVENSTVO MOŠKI U18, KOPRIVNICA

NORVEŠKA : SLOVENIJA 19 : 28 (12 : 8)

Slovenija: Jezernik 7, Čirović 5, Šiško 5, Rakita 3, Grbić 2, Grobelnik 2, Budja 1, Blagotinšek, Drobež, Glavan, Grmšek, Jerlah, Kljun, Košec, Logar

Komentarji