Slovenski vplivneži so prvi začutili Burin

Burin je rahel, svež primorski veter, ki navadno največkrat piha poleti, tokrat pa je že sredi pomladi osvežil številne slovenske vplivneže. Ciril Komotar, Eva Ostrokljun, Dejan Krajnc, Marko Žerjal, Katka Bogataj in Jan Jordan Filip Frangeš so se zbrali na predstavitvi novega piva Burin, ki jo je znamka Laško pripravila v Sečoveljskih solinah. Vplivnežem so se pridružili tudi športniki Tamia Šeme, Rok Marguč in Jernej Damjan. Na predstavitvi pa ni manjkal tudi glavni akter piva Burin – Tadej Toš, ki v televizijskem oglasu odpre pivo in s svežim vetrom, ki potem zapiha, povzroči pravo razdejanje. In zakaj je dogodek potekal v Sečoveljskih solinah?


Pivo s pridihom svežine morja

Tehnologi iz Laškega, ki so več let zavzeto ustvarjali nov okus, so v pivo dodali še malo kristalov Piranske soli, ki poudari polnost grenčičnega okusa in mu doda pridih svežine morja. Da je Laško Burin popolno pivo za osvežitev, so se strinjali tudi vsi zbrani na dogodku. Všeč jim je bila svežina in drugačnost, ki so jo v Laškem dosegli tudi s posebnim procesom proizvodnje.

Laško Burin je zares svež veter v naših krajih

Pivo Laško Burin je filtrirano s procesom ekstra hladne filtracije, ki poteka na 1,5 °C nižji temperaturi kot pri ostalih Laško pivih. Zato Burin spada med »session« piva in je nekoliko drugačno pivo od ostalih piv Pivovarne Laško. To je na področju novih osvežujočih okusov piv,  primernih za vse priložnosti, zares svež veter, ki je zapihal v naših krajih.

Odzivi na predstavitvi so bili odlični, zato v Pivovarni Laško verjamejo, da bo Laško Burin prepričal mnogo ljudi in jim z edinstveno svežino ohladil soparen poletni dan ali pa z bogatim okusom začinil vročo poletno noč.

Razposajena ekipa na predstavitvi Burina

 

Vplivneži so tudi v jadra lovili svež veter – burin

 

Dejanu Dogaja Burin

 

Ciril Komotar išče svežino v Piranskem zalivu

Komentarji