Uroš Zorman: “Gre za nadgradnjo našega dosedanjega dela”

Slovenija si je z maksimalnim izkupičkom na prvih štirih tekmah kvalifikacij za EP 2024 že zagotovila svojo mesto v Nemčiji. Dobre predhodne predstave naših izkušenih reprezentantov so na široko odprle vrata za mlajše, nadobudne igralce, ki si svoj kruh služijo predvsem v domačem prvenstvu.


Uroš Zorman, selektor: “Na uvodnih štirih tekmah smo si že zagotovili nastop na EP in prvo mesto v skupini, tako da imamo priložnost, da v zadnjem ciklu malce prevetrimo ekipo. V tej akciji bodo priložnost dobili mlajši igralci. Nekateri od njih so prihodnost slovenskega reprezentančnega rokometa, poleg njih pa bodo nastopili tudi stalni reprezentanti, ki pa so imeli v preteklosti nekoliko manjšo minutažo. Verjamem v to ekipo. Naš cilj je, da na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah dosežemo dve zmagi in kvalifikacije končamo z maksimalnim številom točk. Na zadnji akciji bomo trdo delali, gre za nadgradnjo našega dosedanjega dela, na kateri želimo razširiti obstoječo bazo igralcev.” 

Prevetrena elitna izbrana vrsta bo priprave pričele 23. aprila v Zrečah. Prva tekma v zadnjem ciklu bo 27. aprila v Cazinu, kjer slovenske rokometaše ob 20.00 čaka obračun z rokometaši iz BiH, druga pa tri dni kasneje, ko bodo v velenjski Rdeči dvorani ob 18.00 gostili tekmece iz Kosova.

Luka Žvižej, pomočnik selektorja: “Od tekmecev pričakujemo resna dvoboja. V Cazinu bodo imeli gostitelji zagotovo svoje načrte. Proti Kosovu bomo mi želeli kvalifikacijski ciklus skleniti z zmago. Tekmi jemljemo maksimalno resno glede na to, da bomo nastopili v pomlajeni zasedbi in bodo med igralci tudi fantje, ki bodo prvič občutili čast igranja za svojo državo. Želimo si zmag in napredka. Cilj je ostati nepremagani.” 

 
 
ROKOMETAŠI, VABLJENI NA PRIPRAVE ZA KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024
Igralec Klub
Jože Baznik USAM Nimes Gard (Francija)
Tim Cokan Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
Timotej Grmšek Gorenje Velenje (Slovenija)
Nejc Cehte GOG Håndbold (Danska)
Gašper Horvat Trimo Trebnje (Slovenija)
Jernej Drobež Gorenje Velenje (Slovenija)
Nik Henigman Saint-Raphaël Var Handball (Francija)
Kristjan Horžen Rhein-Neckar Löwen (Nemčija)
Aleks Kavčič PPD Zagreb (Hrvaška)
Miljan Vujović TVB Stuttgart (Nemčija)
Grega Krečič KK Csurgoi (Madžarska)
Tilen Strmljan Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
Alen Skledar Jeruzalem Ormož (Slovenija)
Peter Šiško Gorenje Velenje (Slovenija)
Tadej Mazej Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
Domen Novak HSG Wetzlar (Nemčija)
Rok Ovniček HBC Nantes (Francija)
Staš Slatinek Jovičić Trimo Trebnje (Slovenija)
Stefan Žabić Celje Pivovarna Laško (Slovenija)

Četrtek, 27. april, ob 20.00 (Cazin, Bosna in Hercegovina):
BOSNA IN HERCEGOVINA : SLOVENIJA

Nedelja, 30. april, ob 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje):
SLOVENIJA : KOSOVO
 
 
Komentarji