OD TRENERJA DO NASPROTNIKA: Malus in Blagotinšek proti Tamšetu

Začenjajo se četrtfinalni obračuni Lige Evropa! Tekma, ki si jo bo po vsej verjetnosti ogledalo največ slovenskih ljubiteljev rokometa, bo med člani Goppingena in Nexe Našic. Jaka Malus in Blaž Blagotinšek se bosta pomerila proti svojemu nekdanjemu trenerju Branku Tamšetu.


Danes bodo odigrani vsi prvi krogi četrtfinalnih obračunov drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja. Ob 20.45 se bosta v polni EWS-Areni pomerili zasedbi Markusa Bauerja in Branka Tamšeta, ki v svojih državnih ligah kažeta povsem nasprotne obraze. A zadeva se poravna na evropskem nivoju. Obe ekipi sta zaključili kot zmagovalki skupinskega dela (Nemci so v skupini A zabeležili 8 zmag in 2 poraza, Hrvati so v skupini C zabeležili 8 zmag in 2 poraza), kar naznanja odličen obračun v Goppingenu ter kasneje na povratni tekmi v Našicah. 

Jaka Malus, član Frisch Auf Goppingena: “Branko Tamše je bil trener članske zasedbe Celja, ko sem jaz bil mladinec. Povabil me je v člansko ekipo in zato je on eden izmed najpomembnejših ljudi v moji karieri. Vse kar lahko danes počnem v rokometu je tako tudi po njegovi zaslugi. Četrtfinalni obračun Lige Evropa bo moja prva tekma proti njemu. To bo zanimivo zame in za Blaža Blagotinška, ki  je prav tako takrat igral v Celju. Pozna nas dobro, zato bo zanimivo videti kako se bo Nexe pripravil na nas. A prav tako poznamo mi njega in njegove taktike. Vsekakor moramo biti na 100%, da premagamo tako dobrega nasprotnika kot je Nexe in izpolnimo naše želje, dobimo vozovnico za Final4 v Flensburgu.” 

Branko Tamše, trener Nexe Našic: “Pred nami je prvi polčas, prvih 60 minut četrtfinalnega obračuna Lige Evropa proti ekipi Goppingena. Moštvo Goppingena je zelo pisano, a tudi zelo kvalitetno. Polna je Balkancev: Hrvatov in Slovencev, tu pa so tudi Portugalci in Nemci. To je ekipa, ki ji je cilj Final4 in verjetno tudi usvojitev tekmovanja. Na drugi strani pa smo mi “underdogs”. Grizli bomo do konca, dali bomo vse od sebe, da čim bolje zaključimo ta prvi polčas in si pripravimo čim boljše izhodišče za povratno tekmo v Našicah.”

Prenos tekme bo na Arena Sport 3.

 

Preostali pari 1/4 finala Lige Evropa:

Fraikin BM Granollers – SG Flensburg Handewitt (ob 18.45)

Kadetten Schaffhausen – Füchse Berlin (ob 18.45)

Sporting – Montpellier Handball (ob 20.45)

Komentarji