Mačkovškovih 8 premalo za pokal

187. obračun madžarskih velikanov… Do nedelje je Pick Szeged madžarski Pokal osvojil 7-krat, Veszprem pa 29-krat. Na spektaklu, ki se je odvil v Audi Areni v Győru, so ponovno slavili aktalni madžarski prvaki, varovanci Momirja Ilića.  


Finale madžarskega Pokala je po napeti borbi ponovno pripadel Veszpremu. Moštvo Juan Carlosa Pastora se je dobro upiralo državnim prvakom. Zadnje izenačenje na srečanju je bilo v 33. minuti ob rezultatu 17:17, potem pa se je uspelo Marguču in ostalim odlepiti na varno razdaljo petih zadetkov, ki jih do konca finalnega obračuna niso zapravili. 

Pri rdečih je znova blestel nezaustavljivi Rasmus Lauge Schmidt, ki je bil z 10 zadetki najboljši strelec tekme. Sledil mu je Marguč s šestimi, pri Picku pa je najboljšo formo pokazal Borut Mačkovšek, ki je kar osemkrat zatresel mrežo Cupare in Corralesa. 

 

OTP Bank – Pick Szeged – Telekom Veszprém 32:35  (15:17)
 
OTP Bank – Pick Szeged: Mikler, Alilović – Stepančić, Bodó 5, Martins, Radivojević 1, Szita, Gaber 1, Šoštarić, Frimmel 2, Bánhidi 1, Garciandia 4, Bombač 4, Rosta 3, Mačkovšek 8, Blonz 3
 
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Nilsson 5, Elísson, Ligetvári 1, Marguč 6, Lauge 10, Štrlek 2, Lukács, Remili 4, Mahé, ElDeraa 3, Ilić, Pechmalbec 3, Vailupau, Sipos 1.
 
 
FOTO: Pick Szeged
Komentarji