Slovensko reprezentanco čakajo štiri tekme v šestih dneh. Vložek je velik!

Pred slovensko moško člansko reprezentanco je izredno naporen teden. Najprej jih čaka tekma kvalifikacijska tekma za evropsko prvenstvo, ki bo potekalo prihodnje leto. Nasprotnik bo reprezentanca Poljske, s katero se bo Slovenija pomerila že danes ob 20.10. Današnja tekma pa bo šele uvertura, saj bodo Slovenci konec tedna odigrali še štiri tekme v sklopu kvalifikacij za olimpijske igre.


Slovence po dveh odigranih tekmah z Nizozemci – na prvi so v gosteh slavili s 34:23, doma pa igrali neodločeno 27:27 – v okviru skupine 5 čaka zaostala tekma uvodnega kroga proti Poljakom, ki bi po prvotnem programu morala biti novembra, a je tedaj odpadla zaradi številnih okužb s koronavirusom v taboru gostov.  Slovenci in Poljaki so se nazadnje srečali na lanskem EP, ki je potekal na Švedskem, Norveškem in v Avstriji, takrat je bila naša reprezentanca uspešnejša s 26-23.
Tudi tokratni obračun v dvorani Zlatorog bo vse prej kot lahek. Ljubomir Vranješ ima ogromno težav s poškodbami. V tokratni reprezentančni akciji ne bo Boruta Mačkovška in Nika Henigmana, ki imata oba težave z gležnjem, na na sobotni klubski tekmi pa se je poškodoval še Darko Cingesar. Levokrilni rokometaš ima težave z levo stegensko mišico in je vprašljiv za torkovo tekmo, zato je selektor Vranješ na priprave v Zreče dodatno vpoklical člana Celja Pivovarne Laško, Tadeja Mazeja. Slovenci bodo pred tekmo s Poljsko opravili le dva skupna treninga, eden je bil na sporedu včeraj v zvečer v Celju, ko sta se moštvu kot zadnja pridružila kapetan Jure Dolenec in Blaž Janc. Dolenec in Janc sta minuli vikend z Barcelono osvojila špansko pokalno lovoriko.
Današnja tekma bo prva izmed štirih, ki jih bo slovenska reprezentanca odigrala v šestih dneh. Konec tedna jih namreč čaka gostovanje v Berlinu, kjer bo potekal kvalifikacijski turnir za olimpijske igre. Slovenija se bo v treh zaporednih dneh pomerila z reprezentancami Alžirije, Nemčije in Švedske, olimpijsko vozovnico pa si bosta lahko priigrali dve moštvi.
FOTO: RZS
Komentarji