Šmarčani do zmage nad Sevnico

V 1.B državni rokometni ligi smo bili priča dvoboju ekipe HERZ Šmartno in RK Sevnica. V dvorani Pungrt smo videli zanimivo predstavo, ki so jo z rezultatom 30-24 nadgradili domačini.


Tekma se je začela zelo izenačeno, igralo se je gol za gol. Šmarčani so vseskozi vodili za gol, gostje iz Sevnice pa so rezultat vztrajno izenačevali. Tako je bilo vse do 19. minute, ko so domačini prvič povedli za 2 zadetka. Pred koncem prvega polčasa so domačini prednost povečali na 3 zadetke in ga dobili z rezultatom 16-13.

V drugem polčasu se je razbranil tudi domači vratar Maks Sadar in z nekaj lepimi obrambimi omogočil domačim, da se še bolj odlepijo. Gostje iz Sevnice niso zmogli povratka, domači pa so se veselili zmage z rezultatom 30-24 in se prebili na 9. mesto lestvice 1.B lige. Rokometaši Sevnice z dvema točkama ostajajo predzadnji.

V domačih vrstah je kar 10 zadetkov dosegel Luka Rozina, 6 pa jih je dodal Tim Jerina. V vrstah Sevnice je 8krat zadel Nejc Mrgole, po 4 zadetke pa sta dosegla Rok Kozole in Jan Knez.

FOTO: RK Herz Šmartno

Komentarji