Velenjčanke nadvladale Izolanke

Odvijala se je tekma petega  kroga 1. Ženske rokometne lige. V modri skupini sta se med seboj pomerili ekipi ŽRK Velenje in ŽRK Trgo ABC Izola. Velenjčanke so povedle že v uvodnih minutah tekme in svojo prednost povečevale vso igro. Srečanje so zaključile z visoko prednostjo.


Premoč so že v prvih minutah prikazale Velenjčanke in v 26. minuti vodile s kar šestimi zadetki naskoka (13 – 7). Prvi polčas so domačinke dobile z izidom 14 – 8. Druga polovica srečanja se je pričela z veliko zapravljenimi priložnostmi na obeh straneh. V 34. minuti je tako prvi gol drugega polčasa zadela Ana Jeras, minuto kasneje je bila uspešna Martina Vujmilović. V nadaljevanju so domače rokometašice svojo prednost še povečale in dokazale, da znajo biti precejšen trn v peti.

Gostujoče igralke se niso vdale. Z dvema zaporednima zadetkoma Maše Benigar so se nekoliko približale nasprotnicam, vendar je bila razlika v tem času že prevelika (21 – 13). Možnosti za preobrat so bile praktično nemogoče. Zaključni strel je zadela rokometašica domače ekipe, Stina Jazbinšek. Obračun se je končal z izidom 28 – 15.

Največ zadetkov na tekmi je imela Nastja Ferenc (8). Ana Jeras in Urša Mateković sta imeli po 6 uspešnih strelov na gol.
Ljiljana Simić je od 19 strelov uspešno obranila 13, Neja Žejn je od 15 poskusov preprečila 6.

 

Komentarji