Šmarčani doma presenetili Mariborčane

Dvoboj med Šmarčani in Mariborčani so z zadetkom otvorili domačini, gostje pa so jim hitro vrnili z zadetkom. V 7. minuti so si domačini uspeli priigrati dva zadetka prednosti, vijolični pa so z dvema zadetkoma Tadeja Soka izid spet poravnali (7-7). Šmarčani so v naslednjih minutah z disciplinirano in organizirano igro uspeli oddaljiti na kar štiri gole prednosti. Do konca polčasa so Mariborčani spet odigrali dobro in se približali na gol zaostanka (15-14).


Drugi polčas so z zadetkom otvorili gostje, ki so dve minuti kasneje izgubili Filipa Jerenca, ki je prejel rdeči karton. Minute, ki so sledile, so pripadale domačinom, ki so se do 40. minute oddaljili na pet zadetkov (21-16). V 46. minuti so preko Nejca Škrabanje prišli do najvišje prednosti na tekmi (25-19). Šmarčani so do konca tekme odigrali pametno in uspeli ubraniti priigrano prednost. Tekma se je zaključila z rezultatom 30-26.

Najboljši strelec zmagovalne ekipe je bil z 8 zadetki Benjamin Cirar, pri Mariborčanih pa je prav tako 8 zadetkov dosegel kapetan Tadej Sok.

 

FOTO: RD Herz Šmartno

Komentarji