Šmartno po zmagi do vstopnice za Ligo NLB, novi zmagi tudi na računu SVIŠa in Krškega

Izjemno razburljivo dogajanje smo spremljali tudi v 1.B ligi. V zgornjem delu lestvice, kjer se ekipe borijo za naslov prvaka in mesto v Ligi NLB. Rokometaši RD Herz Šmartno so si po zmagi nad ekipo ŠD Mokerc Kig zagotovili nastopanje v Ligi NLB v prihodnji ne pa še tudi naslova prvaka. Boj za naslov pa bo verjetno napet do konca, ko se bodo v neposrednem boju pomerili z RK SVIŠ Ivančna Gorica, ki so bili suvereno boljši od ekipe RK Dol TKI Hrastnika. Na tretji tekmi pa so bili igralci RK Krško boljši od RK Brežice.


RD HERZ ŠMARTNO : ŠD MOKERC KIG  35:30 (15:14)
Rozina 11, Grum 10; Stopar 7, Pahor 6

Prva medsebojna tekma teh dveh nasprotnikov v letošnji sezoni se je končala z rezultatom 27:32 v prid igralcev Šmartna. Po uvodnih izenačenih minutah so si prvi prednost priigrali domačini (5:2). Po delnem izidu 1:3 pa so se gostje iz Iga približali le še na gol zaostanka (6:5). A rokometaši Šmartna so ponovno prestavili prestavo višje in v 13. minuti povedli že za štiri zadetke (10:6). Tako je moral z minuto odmora moral reagirati gostujoči strateg Dejan Vujič. Do konca polčasa pa smo spremljali igro celotnega prvega polčasa. Ižanci so se približali, domačini pa so se nato ponovno oddaljili. V 27. minuti pa so rokometaši Mokrca rezultat izenačili na 14:14. Na odmor pa so s prednostjo enega gola (15:14) vseeno odšli domačini. Drugi polčas pa so bolje odprli gostje in prvič na tekmi tudi povedli (15:16). Prvih 15. minut prvega polčasa pa smo večinoma spremljali igro gol za gol. Nato pa so si domači rokometaši ponovno priigrali prednosti štirih golov (25:21). Rokometaši Iga so se do zaključka enkrat še uspeli približati na dva zadetka (26:24), kaj več od tega pa jim ni uspelo. Rokometaši Šmartna so tekmo mirno pripeljali do konca, slavili z rezultatom 35:30 in si tako zagotovili nastopanje v ligi NLB v prihodnji sezoni.

RK DOL TKI HRASTNIK : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 21:32 (6:12)
Hohnjec 9, Klepej 4; Jerlah, Zavodnik in Knez po 6

Na prvi tekmi, ki sta jo ekipi odigrala v prvem krogu rednega dela, 26. septembra so rokometaši SVIŠa brez težav opravili z Dolani, ko so slavili z rezultatom 40:28. In tudi na začetku te tekme ni kazalo, da bi razplet lahko bil kaj drugačen. Gostje so v 11. minuti povedli že z 0:5. Domačini so se s tremi zaporednimi goli sicer približali na dva gola zaostanka, a gostje niso dopustili presenečenja. Do konca polčasa so prednost, ki so si jo priigrali na začetku tekme še povečali za en gol in tako na odmor odšli s prednostjo šestih zadetkov (6:12). Gostje so s tempom prvega polčasa pričeli tudi drugega in povedli z rezultatom 7:14. Gostje so držali prednost sedmih golov in imeli vse v svojih rokah. V 48. minuti pa je bila prednost gostov prvič dvomestna (14:24). Lahko bi rekla, da je bila tekma že odločena. Do konca tekma se ni zgodilo nič več omembe vrednega. Tekma se je končala s suvereno zmago gostov, ki so slavili z rezultatom 21:32.

RK BREŽICE : RK KRŠKO  28:29 (14:13)
Meris in Koprivc 8; Grobelnik 8, Ban 7

Prvo tekmo v letošnji sezoni so brez večjih težav dobili Krčani, ki so slavili z rezultatom 40:25. Na petkovi tekmi pa smo od začetka spremljali izjemno izenačeno tekmo. V 12. minuti pa so si gostje kot prvi na tej tekmi priigrali nekoliko večjo prednosti (4:7). A domačinov to ni preveč zmedlo in so se hitro približale le še na gol zaostanek (8:9). Do konca polčasa pa so gostitelji rezultat spreobrnili in na odmor odšli s prednostjo enega zadetka (14:13). Tudi začetek drugega polčasa je bil zelo izenačen. Po polovici polčasa pa so si gostje priigrali prednost štirih golov (20:24). A po delnem izidu 6:1 so domačini  povedli s 26:25. Tako je moral z minuto odmora reagirati gostujoči trener Ale Kukavica. Krčanom je to pomagalo, saj so rezultat ponovno spreobrnili sebi v prid. Tokrat pa so zdržali do konca in na koncu slavili z rezultatom 28:29.

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji