Grosuplje in Železniki do nove zmage, Sevnica in Škofljica remizirala

Zanimivo dogajanje smo spremljali tudi v ligi za izpad, ki pravzaprav to več ni. saj so klubi pretekli teden izglasovali, da letos nobena ekipa ne izpade iz 1.B lige.  V drugem krogu so rokometaši Črnomlja že v petek gostili ekipo Grosuplja, v sobota pa so svoje tekme odigrali še Sevnica, ki je na domačem terenu pričakali Škofljico ter igralci RD Alples Železniki, ki so se pomerili z Rudarjem. Kljub temu, da tekme ne odločajo več o ničemer smo spremljali izvrstne tekme.


RK ČRNOMELJ : RK GROSUPLJE  23:35 (10:18) 
Weiss 9, Lozar in Slemenšek po 3; Lukan 8, Butara in Slemenjak po 6

Prvo medsebojno tekmo v letošnji sezoni so na začetku tega meseca z rezultatom 25:23 dobili igralci Grosuplja. In tudi na začetku druge tekme, ki je bila odigrana že v petek se je zdelo, da bomo spremljali še en izenačen dvoboj omenjenih ekip. In ta izenačen dvoboj smo spremljali prvih 15. minut nato pa so narekovanje prevzeli gostje. Prednost so počasi, a vztrajno višali in si v 22. minuti priigrali sedem zadetkov prednosti (7:14). Tako je moral domači trener Zoran Šutej odreagirat z minuto odmora. S tem mu je uspelo ustaviti nalet gostov, ki so do polčasa prednost povečali le še za gol in na odmor odšli s prednostjo osmih zadetkov (10:18). Gostje v drugem delu tekme niso dopustili, da bi se domačini približali in morda pripravili kakšno presenečenje. V 43. minuti pa je bila prednost Grosupeljčanov prvič dvomestna (16:26). Do konca pa se tekmo le še mirno peljali do konca in slavili z dvanajstimi zadetki razlika (23:35), čeprav je bila najvišja prednost na tekmi štirinajst golov.

RK SEVNICA : ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK  28:28 (15:15)
Cigler 13, Kozole 6; Kljun 9, Pangerc M. 8

Na tekmi, ki sta jo ekipi odigrala v rednem delu sezone so bili z rezultatom 21:24 boljši rokometaši Sevnice. In tudi tokrat smo si obetali zelo izenačenega obračuna. In prav takšni tekmi smo bili priča že od uvodnih minut. V 9. minuti so z rezultatom 3:5 povedli gostje to pa je bila tudi največja prednost v prvem polčasu. Ekipi sta igrali igro gol za gol, se menjavali v vodstvu in prikazali izjemno predstavo. In v stilu celotnega prvega polčasa se je le-ta tudi zaključil. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 15:15. Hitro na začetku drugega polčasa so Sevničani z dvema hitrima goloma povedli z 17:15, a vodstvo je bilo kratkotrajno. Gostje so hitro izenačili. Le nekaj minut kasneje pa enaka situaciji. Domači so povedli z dva, a so igralci Škofljice ekspresno izenačili in tudi povedli (20:21). Edina omembe vredna stvar, ki se je zgodila do konca srečanja je rdeč karton Matica Pangerca. Tekma pa se je, kar je verjetno tudi najbolj pošteno končala brez zmagovalca z rezultatom 28:28.

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RD RUDAR  27:24 (13:13)
Strehar 9, Mirčevski 5; Jauković 9, Jager 5

Prvo tekmo teh dveh nasprotnik v letošnji sezoni so z rezultatom 31:25 dobili igralci Rudarja. In tudi na začetku te tekme je kazalo, da bi lahko videli podoben razplet. Že po 4. minutah so vodili z rezultatom 0:3. Domači so zaostanek znižali na 2:4, a so že v 10. minuti gostje vodili že z štiri zadetke (2:6). In tudi v nadaljevanju je vse delovalo, da imajo gostje vse pod nadzorom. A domači so imeli na tej tekmi svojo računico in so počasi topili prednost rokometašev Rudarja. Trud je bil poplačan v 24. minuti, ko je bil prvič na tekmi rezultat izenačen (9:9). In rezultat je bil poravnan tudi ob koncu prvega polčasa. Ekipi sta prvi del igra končali z rezultatom 13:13. V drugi polčas pa so silovito krenili domačini in s tremi hitrimi goli povedli s 16:13. A glede na potek današnje tekme ni prav nič čudnega, da so v 38. minuti gostje izenačili na 17:17.Do 58. minute smo spremljali obračun kot skozi celotno srečanje. Ekipi sta bili izenačeni in priganjali ena drugo. V zaključku tekma pa so z nekaj sreče in dvema hitrim goloma domači tekmo spreobrnili sebi v prdi in slavili z rezultatom 27:24.

FOTO: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak

Komentarji