Je RK Jeruzalem Ormož pripravljen na Evropo?

Prlekija ima v zadnjem času veliko razloga za slavje. Prejšnji teden so nogometaši Mure osvojili naslov državnih prvakov v nogometu, otrok ormoškega kluba Marko Bezjak je z Magdeburgom osvojil zgodovinski naslov v EHF Evropski ligi, zgodovinsko uvrstitev pa so dosegli tudi rokometaši Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož, ki so v ligi NLB osvojili 4. mesto in si s tem zagotovili nastopanje v Evropi v prihodnji sezoni.


Ormožani so v letošnji sezoni lige NLB dosegli drugi najboljši rezultat v državnem prvenstvu v zgodovini kluba. V sezoni 2004/2005 so bili v prvi ligi tretji in si prvič v zgodovini kluba priigrali nastopanje v evropskem tekmovanju. Ob zgodovinskem dosežku kluba, ki že 17 let nastopa v najelitnejšem slovenskem rokometnem tekmovanju, smo se pogovarjali z nekdanjim predsednikom kluba in zdaj članom upravnega odbora RK Jeruzalem Ormož Martinom Hebarjem

Pa se za začetek vrniva na začetek letošnje sezone. Ali ste ob začetku letošnje sezone pričakovali tako dober rezultat?
“Seveda, nismo pričakovali takšnega uspeha. Res je, da smo skozi sezono igrali dobro, poklopili pa so se nam tudi nekateri drugi rezultati. V izjemno veselje nam je, da smo dobili priložnost za uvrstitev v Evropski pokal. Upam, da jo bomo z vso svojo zagnanostjo in veseljem do rokometa tudi izkoristili.”

Kljub vsem odličnim dosežkom na igrišču, pa se poraja vprašanje, ali bo klub finančno sposoben za igranje v Evropskem pokalu. Ali si lahko RK Jeruzalem Ormož v naslednji sezoni privošči igranje v Evropi?
“Mislim, da bomo zmožni igrati v evropskem tekmovanju. Že pred uvrstitvijo v Evropo so potekali pogovori o tem, kako bi finančno izpeljali to pot. Zdaj potekajo že resni pogovori o financah in verjamem, da to ne bo ovira pri igranju v evropskem tekmovanju, tako da verjetno Evropo bomo igrali in to z veseljem.”

Kakšni pa bi bili stroški ob igranju v Evropskem pokalu EHF?
“Točnih informacij še nimamo. Velik del tega izziva bo predstavljal tudi projekt s potencialnimi investitorji in podporniki Ormožanov, ki bi utegnili podpreti ormoški klub na njihovi evropski poti. Okolje, v katerem delujemo je zagotovo navdušeno nad tem in nas bo podprlo.”

Kako bo z igralskim kadrom za naslednjo sezono?
“Glavni trener Saša Prapotnik ni nakazal na odhod iz kluba in mislimo, da bo še naprej opravljal vlogo članskega trenerja. Osrčje ekipe ostaja bolj ali manj enako. Jasno je da iz kluba odhaja Jure Kocbek, nekateri igralci so še vprašljivi, hkrati pa se že pogovarjamo kako bi jih nadomestili. Neke ogromne širitve ekipe ne bo.”

Kakšni bodo cilji v naslednji sezoni po osvojenem 4. mestu v minuli sezoni lige NLB?
“O jasnih ciljih še nismo razpravljali. Moje osebno izhodišče je vedno bilo najprej osnovni cilj zagotoviti si varen obstanek, nato pa ob morebitni priložnosti jasno, še kaj več. Mi smo bili v tej sezoni med klubi, ki jih je epidemija najbolj prizadela, prav tako je trpela rokometna šola, v kateri imamo mnogo otrok, ki so bili v času epidemije prikrajšani. Kljub temu dobro sodelujemo z lokalnimi rokometnimi društvi. Skratka, nek cilj v ligi NLB v naslednji sezoni bo sredina lestvice.”

Najizkušenejši mož Ormoža “Hugo” g. Bojan Čudič ostaja del ormoške ekipe?
“Seveda si vsi želimo, da še ostane najmanj eno leto. Njegove izkušnje so neprecenljive, ko pa je govora o njemu, ga vedno naslovim kot g. Čudič. Želimo si, da s svojimi izkušnjami še naprej pomaga naši sorazmerno mladi ekipi in še doseže kakšen mejnik v svoji karieri.”

FOTO: Nina Blagovič/RK Jeruzalem Ormož

Komentarji