Ana Gros ostala brez naslova v Ligi prvakinj

Slovenska reprezentantka Ana Gros je po včerajšnji zmagi nad madžarskim Gyorom danes nastopila v finalu najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja v Evropi. V finalu EHF DELO Lige prvakinj se je z Brestom pomerila proti norveškemu klubu Vipers Kristiansandu, ki je v polfinalu z 33:30 ugnal ruski CSKA.


Začetek tekme je pripadel Norvežankam, ki so ob prvih minutah tekme povedle z 0:3. Za Brest je prvič v 5. minuti zadela Pauline Coatanea in znižala prednost Vipersa (1:3). Kljub prvemu zadetku Francozinj so Norvežanke še naprej vodile in svojo prednost povišale še na pet zadetkov (4:9). Z golom Ane Gros je v 11. minuti eksplodiral Brest, ki je izkoristil črne minute Vipersa in videli smo delni izid 5:0 v korist Bresta. V 15. minuti smo tako videli izenačenje (9:9).

Po nekaj črnih minutah so se Norvežanke uspele pobrati in znova začele višati prednost. V 25. minuti so rokometašice Vipersa po nekaj napakah Bresta znova povedle s +5 (12:17). Do konca polčasa rokometašice Bresta niso uspele resno znižati razliko, izvrstno partijo v vratih Vipers Kristiansanda pa je imela vratarka Katrine Lunde. Za izjemen projektil pred koncem prvega polčasa pa je poskrbela Ana Gros, ki je rezultat poravnala na 14:18.

Gol Ane Gros ob koncu prvega polčasa:

 

Tudi v začetku drugega polčasa se Brest ni resneje približal nasprotnicam. Vipers se je znova z delnim izidom 3:0 odlepil od tekmic in v 40. minuti vodil z 16:22.  Ana Gros in njene soigralke so imele tudi nekaj smole z vratnicami, a so naredile preveč napak, da bi se resneje približale tekmicam. Še naprej je v vratih blestela Katrine Lunde, ki je postala prava nočna mora rokometašicam Bresta.

Rokometašice Bresta do konca tekme niso uspele resneje ogroziti Vipersa in Norvežanke so se veselile naslova v elitni EHF DELO Ligi prvakinj. Ana Gros je bila znova razpoložljiva, za Brest je prispevala osem zadetkov.

EHF DELO LIGA PRVAKINJ, FINALE

Nedelja, 30. maj, Budimpešta
BREST BRETAGNE HANDBALL – VIPERS KRISTIANSAND 28:34 (14:18)

FOTO: Brest Bretagne Handball Facebook

 

Komentarji