ŠOKANTNO: Na tekmi prve lige MINUTA MOLKA, za katero NI VEDEL NIHČE! [VIDEO]

Na tekmi med MRK Ljubljana in RD Koper, ki se je zaključila z zmago Koprčanov s 36:26, se je zgodil izjemno nenavaden dogodek. To pa bi res lahko brez zadržkov označili kot SENZACIONALNO! Pred pričetkom tekme je nastala spontana minuta molka, ki ni bila namenjena nikomur, bila je pa posledica naključnega spleta okoliščin. Nihče ni vedel, da bo minuta molka, a izpadlo je tako, kot da so to vsi vedeli.  Video spodaj!


Spontano, naključno, neverjetno!

V prvem trenutku je bila asociacija prisotnih seveda nedavna smrt srbskega pevca Đorđa Balaševića. A kaj ima on s Slovenijo? Nič. Še manj pa s slovenskim rokometom. Da ne bo pomote … Vsa slava mu, naj počiva v miru! A to definitivno ni bil razlog za minuto molka. 

Kako je sploh prišlo do tega?

Najprej je sodnik v polju čakal, da se na zapisnikarski mizi uredi vse potrebno za začetek tekme. Medtem je ljubljanski rokometaš, ki je čakal na sodnikov žvižg, položil žogo na tla ravno v tistem trenutku, ko je sodnik želel zapiskati začetek tekme. Ta poteza je sodnika tako zmedla, da začetnega meta ni zapiskal – no, pa saj ga tudi ni mogel, ker igralec ni imel žoge v roki. Na posnetku bodite pozorni med 0:12 in 0:16.

Nato je ljubljanski rokometaš ponovno prijel žogo, s sodnikom sta se pogledala in zdelo se je, da se bo tekma končno lahko začela. A NI BILO TAKO! Ponovno je sledil splet naključnih okoliščin (video: 0:18 – 0:23). Sodnik je že hotel zapiskati za začetek tekme, ljubljanski rokometaš je položil žogo na tla in sodnik ni vedel, kaj se dogaja. Začetka tekme ni zapiskal, zato je sledila tišina, ki je trajala več kot 10 sekund. Nato so igralci na obeh klopeh vstali, za tem so vstali še vsi za zapisnikarsko mizo. Vse je bilo tako prepričljivo, da niti en ni podvomil v minuto molka. 

Ko je sodnik dal znak, da je konec minute molka, se je tekma začela, a nihče ni vedel, kaj se je ravnokar zgodilo. Vodji moštva domače in gostujoče ekipe, delegat, trenerja – vsi so se samo spogledali in skomignili z rameni. 

 

Komentarji