Šoštarić: “Takšnega sojenja v življenju še nisem videl!”

Na svetovnem prvenstvu sta se pomerili reprezentanci Hrvaške in Brazilije. Uspešnejše so bile rokometašice Brazilije, ki so slavile s 30:25.


Med najbolj razočaranimi je bil selektor Hrvaške izbrane vrste, Nenad Šoštarić. Po temi ni skrival razočaranja in predstavnikom medijev povedal: “Odigrali smo slabo obrambo in to je glavni razlog za poraz. Vedno govorim, da je obramba ključ do uspeha. Ampak če nam nekdo zabije 30 golov, je jasno da ne moremo slaviti. V prvem polčasu smo prejeli 18 golov, kar je občutno preveč. V drugem so se punce sestavile in zaigrale bolje. Zgrešili smo tudi čisto preveč “zicerjev”.” 

Nato pa se ni uspel zadržati, da ne bi komential tudi sojenja na tekmi. “Ne želim govoriti o kriteriju na tekmi, to je tema za druge, mi se moramo osredotočiti na naše igre. A vseeno moram povedati, da takšnega sojenja v življenju še nisem videl, pa sem v rokometu že 30 let. Nisem še videl, da bi igralec za normalen rokometni prekršek že v 30. sekundi srečanja dobil izključitev. Česa takšnega še nisem videl! Zaradi tega imajo potem igralke strah, kako odigrati obrambo v nadaljevanju. Iz tega potem sledi tudi strah v napadu. Sodniki so nam pristrigli krila in nismo uspeli razviti svoje prave obrambe.”

Foto: Balkan handball

Komentarji