Sovič: “Ne moremo postaviti pike na i”

Varovanci velenjskega trenerja Zorana Jovičića so v petek odigrali tretjo tekmo državnega prvenstva. Na domačih tleh so se pomerili z ekipo iz Slovenj Gradca. Spremljali smo lahko derbi v pravem pomenu besede, na katerem so se zmage z 30:27 veselili črno- rumeni.


“Za nami je zelo težka tekma, kar smo pričakovali. Derbi je upravičil svoj naziv. Mislim, da je bila tekma zelo zanimiva za gledalce, za nas pa zaradi napetosti malo manj. Čestitke našim fantom. Tekmo smo odigrali tudi za Verdinka, ki okreva po poškodbi. Nekateri so pokazali, da igrajo zelo dobro v obrambi in napadu. Mogoče smo zgrešili preveč sedemmetrovk in zgrešili nekaj neoviranih priložnosti. To moramo popraviti. V naslednjem krogu nas čaka težko gostovanje v Škofji Loki. Moramo se dobro pripraviti in videli bomo, kaj lahko dosežemo,” je po zmagi nad Slovenj Gradcem povedal trener Velenja Zoran Jovičić.

Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011:
“Ne moremo postaviti pike na i. Prepričan sem bil, da bomo izvlekli več kot smo. Na koncu sem si želel vsaj točke, a realnost je drugačna. Gorenju Velenju čestitam za zmago in mu želim vse dobro na naslednjih tekmah Lige NLB. Mi moramo nadaljevati s treningi, kot smo do sedaj. Vem, da bomo igrali boljše od tega, kar smo pokazali tokrat. V preveliki želji smo bili nenatančni in vedno, ko smo se približali tekmecem, smo bili nezadovoljni s sojenjem. Potrebno je dvigniti glave in iti naprej. Čakajo nas nove tekme, po najboljših močeh se bomo pripravili na vsako.”

FOTO: RK Slovenj Gradec 2011

Komentarji