SP 2019: Španija piše zgodovino, Nizozemska v drugem zaporednem finalu

Včeraj sta bila na sporedu dva polfinalna dvoboja na ženskem svetovnem prvenstvu v Kumamotu (Japonska). Slovenke, ki so iz tekmovanja izpadle po rednem delu, so se na koncu morale zadovoljiti z 19. mesto na svetu. Pester rokometni mesec na Japonskem bodo jutri s tekmo za tretje mesto zaključile Norveška in Rusija, v velikem finalu pa bodo igrale Nizozemke in Španke.


Nizozemke strle odpor olimpijskih prvakinj

Nizozemska reprezentanca, proti kateri je Slovenija uspela zabeležiti zmago, je na tesni polfinalni tekmi proti aktualni olimpijski prvakinji Rusiji uspela zmagati v zadnji minuti. S tem so si Nizozemke zagotovile svoj drugi zaporedni finale v štirih letih in si s tem zagotovile tretjo zaporedno medaljo na SP.

POLFINALE, PRVI PAR
Petek, 12. december, ob 9:30, Park Dome (Kumamoto)
RUSIJA : NIZOZEMSKA 32 : 33 (16 : 16)

Španija do svojega prvega finala na SP

Španija je v drugem polfinalnem obračunu proti Norvežankami zabeležila neverjetno zmago. Španke so takoj na začetku tekme povedle, preživele povratek Norveške ob koncu prvega dela in nadzarovale potek srečanja v drugem. Požrtvovalne Španke so tako prišle do prve uvrstitve v veliki finale na SP, ki si je pred začetkom prvenstva na Japonskem nihče nebi upal napovedati.

POLFINALE, DRUGI PAR
Petek, 12. december, ob12:30, Park Dome (Kumamoto)
NORVEŠKA : ŠPANIJA 22 : 28 (13 : 13)

Tekma za tretje mesto je na sporedu jutri ob 9:30, finale pa se bo igralo ob 12:30 po slovenskem času.

Komentarji