Španija po ponovitev uspeha izpred dveh let

Nobena država v zgodovini evropskih prvenstev ni osvojila več medalj kot Španija. Španci so trenutno pri osvojenih sedmih medaljah, kar pomeni, da bo četa Jordija Ribere na EP krenila kot ena izmed vročih favoritinj za osvojitev zlata.


Aktualni zmagovalci EP na Hrvaškem pred dvemi leti bodo skušali postati prva reprezentanca v zgodovini EP poleg Švedske, ki je uspela dvakrat zapored osvojiti naslov. S talentirano ekipo bodo Španci zagotovo imeli velike možnosti za ponovitev tega uspeha.

Njihova zlata medalja na EURU 2018 je prekinila dolgo 24-letno čakanje na evropsko krono, ki se jim je za las izmuznila že na veliko prejšnjih evropskih prvenstvih. Špancem se je v finalu zalomilo kar štirikrat in so tako osvojili največ srebrnih medalj med vsemi narodi (4).

Po četrtem mestu na EURU 2012, tretjem v letu 2014 in drugem leta 2016, je ekipa Ribere na Hrvaškem osvojila prvo zlato in si prisvojila avtomatsko uvrstitev na letošnje prvenstvo.

Z zveneči imeni kot so brata Dujshebaev, Ferrán Solé in Julen Aguinagalde, ki v svojih klubih krojijo vrh evropskega rokometa, bodo pričakovanja Špancev za uvrstitev v finale v Stockholmu zagotovo velika.

Španska reprezentanca bo v skupini C igrala še z Nemčijo, Latvijo in Nizozemsko. Absolutni favoritinji za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja sta Španija in Nemčija.

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji