Slovenci pred dvema pripravljalnima preizkušnjama

Slovensko moško rokometno reprezentanco danes ob 19:00, čaka prva izmed dveh pripravljalnih tekem pred prihajajočim evropskim prvenstvom. V Slovenj Gradcu se bodo pomerili z izbrano vrsto Severne Makedonije. Hkrati bo to tudi debi novega selektorja Ljubomirja Vranješa na slovenski klopi.


Slovenska reprezentanca, ki je od včerajšnjega dne popolna, ko so se ji pridružili tudi Miha Zarabec, Urban Lesjak, Dean Bombač, Nejc Cehte in Urh Kastelic, ki so prvi sklop priprav po dogovoru z vodstvom reprezentance izpustili. Reprezentanco trenutno sestavlja 20 reprezentantov, a bo moral selektor Vranješ po pripravljalnih tekmah skrčiti na le 16. Po današnji tekmi reprezentanca pravega premora ne bo imela, saj jih že jutri čaka nova tekma. V Trbovljah se bodo ob 17:00 namreč pomerili proti Črni gori.

Miha Zarabec, slovenski reprezentant:
“Ko prihajaš domov se vedno najde dodatna energija. Vsi smo na priprave prišli pozitivni, z veliko pozitivne energije, ne glede na to, koliko je kdo utrujen zaradi klubskih obveznosti. Konec koncev smo v reprezentanci zato, da nekaj osvojimo. Izgovorov ni. Želim si, da bi vsi ostali zdravi in svoje delo opravili tako, kot se od nas pričakuje.”

Urban Lesjak, slovenski reprezentant:
“Dva dneva za obisk družine in prijateljev sta hitro minila. Čim prej sem si želel priti v Zreče in začeti sklepne priprave pred evropskim prvenstvom. Veselimo se že prve tekme, saj je vsaka pokazatelj nečesa novega. V Slovenj Gradcu in Trbovljah se bodo že mogli videti novi obrisi igre.”
PRIPRAVLJALNI TEKMI
Petek, 3. januarja 2020, ob 19.00 (Slovenj Gradec, ŠD Slovenj Gradec):
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA
Sobota, 4. januarja 2020, ob 17.00 (Trbovlje, dvorana Polaj):
SLOVENIJA : ČRNA GORA (prenos na TV Slovenija 2)

PRVI DEL, SKUPINA F (GÖTEBORG, ŠVEDSKA):

1. kolo, petek, 10. januarja, ob 18.15:
SLOVENIJA : POLJSKA

2. kolo, nedelja, 12. januarja, ob 18.15:
ŠVEDSKA : SLOVENIJA

3. kolo, torek, 14. januarja, ob 18.15:
ŠVICA : SLOVENIJA

FOTO: RZS

Komentarji