Norvežani eni glavnih favoritov za zlato

Norveška se je na evropsko prvenstvo uvrstila kot ena izmed treh gostiteljic turnirja. Norvežani bodo prvenstvo gradili na zadnjih dveh prvenstvih kjer so prikazali odličen napredek v igri.


Norveška je v rokometnem svetu nase opozorila leta 2008 ko je na domačem EP osvojila šesto mesto, kar je bil do takrat najboljši rezultat te reprezentance. Norveški reprezentančni rokomet se je skozi leta razvijal v pravo smer, kar so dokazali tudi na EP 2016, ko so na Poljskem osvojili četrto mesto.

Reprezentanca je v letu 2016 pod taktirko trenerja Christiana Bergeja igrala zelo atraktiven rokomet in na evropskem prvenstvu prišla do polfinala, kjer jim je sanje o zlatu razblinila Nemčija, ki je zmagala v podaljšku. Norvežani so dobro igro prenesli na svetovno prvenstvo leto kasneje in osvojili drugo mesto.

Po slabi predstavi na EURU 2018 na Hrvaškem in osvojitvi nehvaležnega sedmega mesta, je Norveška  na SP leta 2019 ponovila uspeh izpred dveh let in ponovno osvojila srebrno medaljo.

Kot ena izmed gostiteljic je Norveška ena izmed glavnih favoritov za osvojitev kolajne na domačem EP. V skupini D bo igrala še z reprezentancami Francije, Portugalce in Bosne in Hercegovine.

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji