Švedi napadajo peti evropski naslov

Najuspešnejša reprezentanca v zgodovini evropskih prvenstev bo na EP 2020 na domačem terenu skušala osvojiti še peto zlato medaljo. Švedska reprezentanca bo strmela k uvrstitvi v finale turnirja, ki bo potekal v Stockholmu.


Pred dvemi leti na EHF EURO 2018 na Hrvaškem so Švedi za las zgrešili peto zlato medaljo, po finalnem porazu proti Špancem. Kljub bolečemu porazu proti Španiji so Skandinavci s ponosom prikazali eno izmed najboljših predstav na evropskih prvenstvih v zadnjih šestnajstih letih.

Po odlični igri reprezentance in osvojitvi zlata na domačem EP leta 2002, je švedski reprezentančni rokomet do leta 2018 potihnil. V letu 2006 se Švedi niso kvalificirali v izločilne boje, med letoma 2010 in 2016 pa je bil njihov najboljši rezultat osvojitev petega mesta na EP.

Reprezentanco Švedske je leta 2016 prevzel Kristján Andrésson. Ob njegovem prihodu so se rezultati začeli izboljševati. Švedi so na vsakem SP končali vsaj med najboljših 6, kar je pomenilo novi preporod švedskega rokometa.

Andrésson bo po koncu januarskega EP zapustil selektorski stolček švedske reprezentance in se bo posvetil sodelovanju z nemškim Rhein-Neckar Löwenom.

Švedska bo na prvenstvu igrala v skupini F, kjer so tudi Slovenija, Švica in Poljska.

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji