Španke kot druge v polfinale

Na drugi četrtfinalni tekmi svetovnega prvenstva za ženska sta si nasproti stali gostiteljica Španija in Nemčija. Kot prve so si v popoldanskih urah polfinalno vstopnico po zmagi nad Brazilkami priigrale rokometašice Danske. Španke na tem prvenstvu niso oddale še niti točke, medtem ko so Nemke na zadnji tekmi drugega dela tekmovanja izgubile proti Dankam. 


Španke pa so slabo vstopile v tekmo, saj so rokometašice Nemčije v 7. minuti povedle z 0:4 Rokometašice Španije so svoj prvi gol dosegle šele v 8. minuti tekme. Igra se je nato nekoliko ustavila, saj sta obe reprezentanci naredili kar nekaj tehničnih napak. Nemke so jih storile nekaj več kar so izkoristile gostiteljice in v 18. minuti zaostanek znižale na dva gola (5:7). Z minuto odmora je moral odreagirat Nizozemec na nemški klopi Henk Groener. A to rokometašic Španije, ki so bile v naletu ni ustavilo. V 24. minuti so povedle z dvema zadetkoma prednosti (10:8). Po delnem izidu 7:1 so domačinke tako pripravile preobrat in po zaostanku (3:7) kot že rečeno povedle z 10:8. Španke so z visokim tempom tudi zaključile prvi polčas in na odmor odšel s prednostjo štirih golov (14:10).

Rokometašice Španije so hitro na začetku drugega polčasa povedle s petimi zadetki prednosti (16:11). Kasneje so pravi ritem igre v drugem polčasu ujele tudi igralke Nemčije, ki so rezultat znižale na tri gole (18:15). Domačinke so znova prestavile prestavo višje in imele na računu zopet pet golov prednosti (22:17). Za to se lahko zahvalijo predvsem obema vratarkama, ki sta v ključnih trenutkih zbrali nekaj izjemnih obramb. To si Španke izkoristile in povedle za šest golov (23:17). Rokometašice Nemčije so se še enkrat več vrnile na tri zadetke zaostanka (23:20), a za ključni korak in popolni priključek jim je vselej zmanjkalo časa. Gostiteljice so se tako veselile nove zmage in uvrstitve v polfinale. Tekma se je končala z rezultatom (26:21).

ŠPANIJA : NEMČIJA  26:21 (14:10)
Costa 7, Arcos Poveda 4; Maidhof 6, Schmelzer 4

FOTO: RFEBM / J.L. Recio

Komentarji