Danke po zmagi nad Brazilkami prve polfinalistke

Danes ob 17:30 uri se je pričel dvoboj v Palau d’Esports de Granollers med Dankami in Brazilkami. Danke so bile pred dvobojem favoritinje, saj že celotno prvenstvo dominirajo in še niso oddale točke. To so z zmago in uvrstitvijo v polfinale tudi potrdile.


Prve so do zadetka prišle Danke, ko je v 2. minuti zadela Pedersenova. Na začetku tekme smo videli izjemno trdni obrambi na obeh straneh. Brazilke so v 4. minuti prišle do prvega in edinega vodstva na tekmi, ko so povedle z 2-1. Danke so se nato zbrale in začele s svojo prepoznavno hitro igro, ter izjemno trdno obrambo. Prišle so do vodstva z 6-3, toda Brazilke so hitro zmanjšale prednost. Prvi polčas je bil izjemno izenačen, končal pa se je z rahlo prednostjo Dank, ki so ga dobile z rezultatom 14-13.

Drugi polčas se je pričel podobno, kot se je končal prvi. Spremljali smo izenačeno tekmo in malo zadetkov na obeh straneh. Toda Danke so se v naslednjih minutah zbrale, strnile svoje vrste v obrambi in iz protinapadov ter polprotinapadov dosegale lahke zadetke. V zaključku tekme so se Danke odlepile na 6 zadetkov in jasno je bilo, da bodo prve polfinalistke svetovnega prvenstva. Končni rezultat tekme je bil 30-25.

Za Danke je 6 zadetkov dosegla Laerke Pedersen, ki je bila pri strelu nezgrešljiva, 5 pa jih je dodala Simone Petersen. Pri Brazilkah je kar 10 zadetkov dosegla Adriana Cardoso, 4 pa je dodala Ana Paula Rodrigues Belo. Krimova vratarka Barbara Arenhart je za Brazilke zbrala 6 obramb.

FOTO: IHF

Komentarji