Spektakli v Flensburgu brez Flensburga

Po zaključenih povratnih tekmah četrtfinalnih parov Lige Evropa so znani vsi štirje udeleženci zaključnega turnirja. Na Final4 so se prebili Montpellier HB, Füchse Berlin, Fraikin BM. Granollers in Frisch Auf Göppingen. Francozi se bodo v Flensburgu udarili z Berlinčani, Španci pa proti Göppingenu. 


Flensburg bo 27. in 28. maja gostil drugi najmočnejši klubski zaključni turnir, na katerega pa se domačinom ni uspelo kvalificirati. Ravno v prejšnjem krogu jih je po pravi senzaciji premagal španski Granollers, ki je v domači dvorani izgubil za en zadetek, na gostovanju pri nemškem velikanu pa slavil z osmimi goli razlike. 

Na povratnih tekmah najboljših osmih ekip je Staš Skube s svojimi šestimi zadetki in asistencami potopil barko Sportinga. Francozi so na Portugalskem odigrali neodločeno, na domačem parketu pa po hudi borbi slavili z rezultatom 31-30. Füchse Berlin, njihovi polfinalni nasprotniki, so v prejšnjem krogu izločili švicarski klub Kadetten Schaffhausen. Moštvo iz Schaffhausena, kjer igra tudi slovenski reprezentant Igor Žabić, je dobilo prvi krog s štirimi goli naskoka, a je na gostovanju zapravilo to prednost, ko so izgubili za šest. 

Frisch Auf je svoje delo, glede na oba četrtfinalna rezultata, opravil najbolj zanesljivo. V Nemčiji so nadigrali moštvo Branka Tamšeta in slavili z devetimi goli razlike, v Našicah pa potrdili dominanco, ko so na kakovostnem obračunu zmagali za štiri zadetke. Njihova zadnja prepreka pred finalom bodo španski podprvaki iz Granollersa. Katalonci so na povratni tekmi v Flensburgu nadoknadili minimalni zaostanek iz prvega kola in pripravili pravo senzacijo, ko so slavili s 27-35. Pred Malusom in Blagotinškom (Vid Poteko je zaradi poškodbe odsoten že dalj časa) je vsekakor velikanski (španski) zalogaj.

 

FOTO: European Handball Federation

Komentarji