Sreda prinaša letos najbolj pričakovano tekmo Lige NLB

Derbi za vrh lestvice bosta v sredo odigrala Celje in Trebnje. Tekma, ki smo jo vsi navdušenci rokometa težko pričakovali že v 5. krogu, a jo je prestavil COVID-19, bo na sporedu ob 17.30 v dvorani Zlatorog.


Minuli vikend so rokometaši Celja Pivovarne Laško odigrali tekmo 13. kroga v Ljubljani, s čimer bi se pomerili z vsemi tekmeci v domači ligi vsaj enkrat. A temu ni tako, vmes sta bili namreč prestavljeni prav tekmi s prvima zasledovalcema, Trimom Trebnje in Gorenjem Velenje. S prvim se bodo aktualni državni prvaki pomerili to sredo, ko bo na sporedu zaostala tekma 5. kroga Lige NLB. Tekma med prvo in drugo uvrščeno ekipo prvenstva bo v sredo, 16. decembra ob 17.30, s prenosom na TV Slovenija 2.

Trimo Trebnje je silno ambiciozno štartal v sezono 2020/2021. Pripeljali so nekaj okrepitev, reprezentanta Potočnika in Cingesarja, na trenerskem stolčku pa Vajdla zamenjali z Zormanom. Visoke načrte so do sedaj uresničili, nastopajo v EHF Evropski ligi, v ligi NLB pa z zgolj enim porazom zasedajo drugo mesto. Poraz so doživeli le na gostovanju v Slovenj Gradcu, sicer pa premagali vse ostale tekmece z izjemo Celja in Maribora, ti dve tekmi sta bili namreč zaradi koronavirusa prestavljeni. Njihov prvi strelec na dosedanjih tekmah je desno krilo, Gal Cirar, ki je zadel 51-krat, sledi pa mu srednji zunanji igralec, Leon Rašo (44). Celjani se zavedajo, da je pred njimi do tega trenutka najtežja preizkušnja v prvenstvu, ki pa jo želijo dobiti: “Pred nami je derbi domačega prvenstva. Trimo je v tej sezoni pokazal, da gre za zelo dobro ekipo in to potrjujejo rezultati. Zelo dobro za slovenski rokomet je, da uspešno nastopajo tudi v Evropi, tako, da nas v sredo čaka močna “evropska” preizkušnja. Seveda si želimo zmage, zato bo ključna dobra priprava na tekmeca, ki si bo v naši dvorani želel zmage. Kot na vsaki tekmi do sedaj bo ključna zbranost in izpolnjevanje lastnih nalog. Prepričan sem, da nas čaka dobra in zanimiva tekma, ki si jo bo gotovo ogledalo veliko gledalcev pred TV zasloni,” je pred derbijem dejal trener Tomaž Ocvirk.

FOTO in VIR: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

 

Komentarji