Sreda rezervirana za tekmo sezone

Sreda prinaša rokometni derbi med Gorenjem Velenjem in Celjem Pivovarno Laško. Prenos tekme bo mogoče spremljati na TV Slovenija 2, s pričetkom ob 19:55.


Moštvi se bosta po zmagi Velenjčanov v celjskem Zlatorogu znova pomerili. Mlada ekipa črno-rumenih se je v preteklih tednih posvetila evropskim tekmam, kjer so končali med najboljšimi štirimi ekipami. Ose bi se morale v petek pomeriti proti RK Maribor Branik, a je bila tekma odpovedana.

Celjska ekipa pa se je v končnici prvenstva soočila s tremi porazi. Po porazih proti velenjskemu Gorenju in Kopru je praznih rok ostala tudi v Novem mestu proti trebanjskemu Trimu. Slednji so se po zmagi zavihteli na drugo mesto in imajo le točko zaostanka za Celjem Pivovarno Laško. Na tretjem mestu je velenjska zasedba, njen zaostanek za celjsko zasedbo znaša tri točke, a ima Gorenje Velenje kar dve tekmi manj od branilca naslova iz Celja.

Obračun z velenjskimi osami je prva tekma državnega prvenstva, ki jo bodo celjski vitezi odigrali pod vodstvom novega trenerja, Luka Žvižeja.

23. krog Lige NLB

12. maj, 20:00 (Rdeča dvorana):
GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Komentarji