2. DRL: Ptujčani do prve zmage, Velika Nedelja in Gorišnica meljeta naprej

Minuli teden so 5. krog odigrali tudi klubi v 2. DRL. Do zmag sta znova prišla Velika Nedelja in Gorišnica, ki ostajata s stoodstotnim izkupičkom, do svoje prve zmage v ligi so prišli tudi rokometaši Ptuja.


5. krog 2. DRL sta v petek otvorila Kronos in Ptuj. Obetal se je dvoboj dna lestvice ekip, ki do tekme v petek še nista zbrali nobene točke. V Logatcu so se zmage veselili Ptujčani, ki so tako prebili led in se veselili prve zmage v letošnji sezoni državnega prvenstva.

V soboto so bile na sporedu tri tekme. Ob 18:00 se je začel derbi ekip, ki kažeta ambicije za napredek v 1. B ligo. V Gorišnici je gostovala Cerklje-Radovljica in klonila z razliko štirih golov. Moškanjci tako ostajajo neporaženi in se nahajajo na drugem mestu lestvice 2. DRL.

Uro kasneje se je pričela tekma v Kočevju, kjer je gostovala Ajdovščina. Izenačena tekma se je končala brez zmagovalca. Ajdovščina se tako nahaja na 4. mestu, Kočevje pa je s prvo osvojeno točko v prvenstvu na predzadnjem.

Peti krog se je zaključil na obali, kjer so pri Jadranu gostovali rokometaši Velike Nedelje. Ambiciozni gostje se s Primorske vračajo z visoko zmago in še vedno kraljujejo na vrhu lestvice s štirimi zmagami.

2. DRL MOŠKI, 5. KROG

PETEK, 07.05.2021, OB 19:20
RK KRONOS – RK DRAVA PTUJ 26:30

SOBOTA, 08.05.2021, OB 18:00
RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA – RK FRANKSTAHL RADOVLJICA – CERKLJE 31:27

OB 19:00
RK KOČEVJE – RK AJDOVŠČINA 26:26

RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE – KOZINA – RK VELIKA NEDELJA 21:20

Komentarji