Szegedu uspel velik met

Madžarski velikan Mol-Pick Szeged je danes sporočil novico o podaljšanju pogodbe z enim izmed nosilcev igre kluba. V Szegedu ostaja krožni napadalec in madžarski reprezentant Bence Bánhidi, ki je s Szegedom podpisal novo pogodbo do leta 2025.


Bence Bánhidi je v Szeged prišel leta 2016. Igralec, rojen v Gyoru, je hitro postal ljubljenec navijačev Szegeda, njegova prva sezona v klubu pa je bila odlična. Svoj prvi zadetek v Ligi prvakov je dosegel na tekmi proti Zagrebu, v državnem prvenstvu pa je mrežo prvič zatresel proti Budakalászu.

V madžarskem prvenstvu je do zdaj zbral 105 nastopov in dosegel 266 zadetkov. V Ligi prvakov je dosegel 269 zadetkov. Z ekipo Szegeda je leta 2018 postal madžarski državni prvak, leta 2019 pa zmagovalec madžarskega pokala. Uspešno igra tudi z madžarsko reprezentanco, s katero je na letošnjem SP v Egiptu zasedel 5. mesto.

“V ekipi in mestu se počutim odlično in mislim, da športnik ne potrebuje več kot to. Z ekipo se borimo za visoke cilje, ki jih želimo doseči. Podaljšanje pogodbe nakazuje tudi na to, da na igranje v Szegedu gledam dolgoročno. Tu je moj razvoj zagotovljen, dela se odlično. Za sabo imamo veliko navijačev, za katere upam, da se nam bodo lahko čimprej v večjem številu pridružili na tribunah. Ostajam član te ekipe in prizadeval si bom za osvajanje lovorik tako doma, kot tudi na mednarodnem prizorišču,” je ob podpisu nove pogodbe dejal Bence Bánhidi.

FOTO: Mol-Pick Szeged

Komentarji