Štajerci s čudovito zmago nad Ribnico!

Štajerski rokometaši so odlično opravili delo v Ribnici, kjer so z moško igro nadzorovali potek srečanja od prve do zadnje minute!


Mariborčani se tihih favoritov niso ustrašili. Nezaustavljiv pri gostih je bil Tadej Sok, ki je ob rezultatu 4:7 v korist Maribora dal že pet zadetkov. Nato je Sok zgrešil svoj prvi strel iz sedemmetrovke, v naslednji obrambni akciji pa si je prislužil rdeči karton. Ribnica je uspela izenačiti na 8:8, a odsotnosti najboljšega strelca nasprotnikov ni znala izkoristiti – niti po tem, ko je rdeči karton za Maribor prejel še Stefan Žabič! Gostje so prišli celo do najvišje prednosti (11:15), ki pa so jo Ribničani do odmora le uspeli prepoloviti.

Odlično delo v vratih Maribora je še naprej opravljal Gregor Lorger. Po njegovih dveh zaporednih obrambah so v drugem polčasu gostje hitro izenačili svojo najvišjo prednost. Ribničani so zaman iskali pravi napadalni ritem, medtem ko Štajerci niso popuščali. V njihovih vrstah sicer ni bilo več izrazitega strelca, zato pa so goli padali z vseh položajev. Zadnje minute so bile le še stvar formalnosti, končni izid pa je bil 22:28.

 

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji