Slovenj Gradec se je skoraj zapletel, a zdržal v končnici

V Športni dvorani Dobova sta se nocoj srečali ekipi Dobove in Slovenj Gradca. Slovenj Gradec je na tekmo prišel v vlogi rahlega favorita, saj so Korošci pred tekmo zasedali 5. mesto, Dobova pa se je nahajala na skromnem 11.


V začetku tekme so Slovenjgradčani pričeli opravičevati vlogo favorita. V 11. minuti so vodili že s 3-8. Prednost štirih, oziroma petih zadetkov so gostje držali skozi celoten prvi polčas. Z nekaj dobrimi obrambami se je izkazal tudi Gašper Doboj, ki je poskrbel, da se v zaključku prvega polčasa rokometaši Dobove niso približali . Izid polčasa je postavil Aljaž Lampret, ki je zadel za 12-16.

V drugem polčasu smo najprej spremljali podobno igro kot v prvem, nato pa se je Dobova pričela približevati. V 45. minuti je Klemen Mlakar iz sedemmetrovke znižal na 21-23, takšen rezultat pa je obetal napeto končnico. V 57. minuti je Marko Sintič domače približal zgolj na gol zaostanka (29-30) in pri Slovenj Gradcu so vzeli minuto odmora. Dobova je imela priložnost za izenačenje, a je goste z obrambo rešil tudi vratar Valentino Soldo. Na koncu je zadnja žoga pripadal Slovenj Gradcu, ki jo je v posesti obdržal do zadnjega zvoka sirene.

 

 

 

 

Komentarji