Celjani v drugem polčasu rutinirano odpihnili Izolo

Po dogovoru med ekipama RD Butan plin Izola in RK Celje Pivovarna Laško je bila v dvorani na Kraški odigrana vnaprej odigrana tekam 11. kroga. Izolani, ki bodo v nadaljevanju sezone bili bitko za obstanek med elito in na drugi strani Celjani, ki trenutno še ne poznajo poraza in so glavni kandidati za osvojitev novega naslova državnih prvakov.


Celjani so hitro prevzeli pobudo nad potekom srečanja. V 6. minuti so po zadetku Josipa Šarca povedli s 2:5. Po nekaj zapravljenih napadih na obeh straneh so v nadaljevanju rokometaši Celja ponovno pritisnili na plin in si do 10. minute srečanja priigrali prednost šestih zadetkov (2:8). Nato pa so se zbrali in bolje zaigrali tudi domačini. V 14. minuti so zaostanek po zadetku Marka Nikolića prepolovili na tri gole (6:9). A gostje so kot favorizirana ekipa nadaljevali z svojo igro in v 20. minuti po dveh zaporednih zadetkih Kristjana Horžena povedli z 7:14. Do konca prvega dela igre smo spremljali zelo dinamično igro brez večjih odstopanj. Izolani so do odmora zaostanek ponovno uspeli nekoliko zmanjšati. Na odmor so tako odšli s petimi goli zaostanka ob rezultatu (11:16).

Drugi polčas pa so z rušilno močjo odprli gostje iz Celja. Prednost so višali praktično iz napada v napad. V 36. minuti so prišli do sedmih golov prednosti (13:20), kar je privedlo domačega trenerja Fredija Radojkoviča do minute odmora. Gostiteljev to ni podžgalo. So pa svoj nalet nadaljevali rokometaši iz savinjske doline. Tako so v 43. minuti, ko so povedli z 15:25 vprašanje o zmagovalcu razrešili že pred samim koncem. Do konca tekme smo spremljali bolj ali manj eno smerno igro. Celjani so se poigravali z tekmecem. Edino vprašanje, ki je še ostalo je bilo kakšna bo razlika ob koncu srečanja. Celjani so na koncu slavili z razliko osemnajstih golov in sicer z rezultatom 21:39.

Pri gostiteljih je bil strelsko najučinkovitejši Vid Miklavec, ki je nasprotnikovo mrežo zatresel devetkrat, na drugi strani je prav tako devet zadetkov dosegel najboljši strelec Celja Domen Novak. Pri gostih je bil razpoložen tudi vratar Filip Ivić, ki se je ustavil pri dvanajstih obrambah.

BUTAN PLIN IZOLA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 21:39 (11:16)
Miklavec 9, Nikolić in Poberaj po 3; Novak 9, Razgor in Mlakar 5

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Foto: RD Butan plin Izola

Komentarji