Stari znanec se vrača v Barcelono

Danes so na sporedu še štiri tekme elitne EHF Lige prvakov. Eden izmed bolj zanimivih obračunov 4. kroga elitnega evropskega klubskega tekmovanja bo zagotovo dvoboj Dinama iz Bukarešte proti španski Barceloni. V Katalonijo se namreč vračajo trije nekdanji člani Barce, na čelu z nekdanjim trenerjem in enim najuspešnejših na klopi Blaugrane, Xavierjem Pascualom.


Začetek današnjega dogajanja v Ligi prvakov bo ob 18:45 v madžarskem Szegedu, kjer bo gostoval Elverum. Norvežani odhajajo na gostovanje k edini ekipi, ki v letošnji sezoni Lige prvakov še ne pozna poraza. Na delu bodo tako tudi slovenski legionarji Borut Mačkovšek, Matej Gaber, Dean Bombač, Mario Šoštarič in Nik Henigman.

Dve uri kasneje se bo pričel izjemno zanimiv dvoboj v Barceloni. V Katalonijo prihaja stari znanec, trenerski maček Xavier Pascual, ki je v lanski sezoni zaključil svojo pot pri Blaugrani. Pascual je z Barco lovorike osvajal kot za šalo, pod njegovim vodstvom pa ekipa v minuli sezoni ni niti enkrat oddala točke. Ko je ekipo prevzel španski strateg Antonio Carlos Ortega, je Barca v letošnji sezoni doživela že kar dva poraza, enega v Ligi prvakov proti Veszpremu, drugega pa na tekmi svetovnega klubskega prvenstva proti Magdeburgu. Za Barco bosta igrala tudi slovenska reprezentanta Domen Makuc in Blaž Janc.

Zadnji dve tekmi bosta odigrani ob isti urim ob 20:45. PSG bo gostil ukrajinski Motor Zaporožje, slovenski mini paket iz Veszprema pa se bo podal na gostovanje v Porto.

EHF LIGA PRVAKOV,  4. KROG, SKUPINA A

Četrtek, 14. oktober, ob 18:45
SZEGED – ELVERUM

SKUPINA B

Četrtek, 14. oktober, ob 20:45
BARCELONA – DINAMO BUCURESTI

PSG – MOTOR ZAPOROZHYE

PORTO – TELEKOM VESZPREM

Komentarji