Staš Skube do zgodovinskega uspeha z Vardarjem

Včeraj smo spremljali finalni obračun SEHA – Gazprom lige med branilcom naslova Vardarjem in Zagrebom. Kluba sta v zadnjih dnevih odigrala tudi dvoboje v izločilnih bojih lige prvakov, kjer so suvereno slavili Makedonci. A na včerajšnjem finalnem obračunu ni bilo tako. Zagreb je bil skozi celotno srečanje blizu, vendar so se zaslužene zmage na koncu veselili rokometaši Vardarja.


Na včerajšnji tekmi smo videli pravi balkanski finale. Obe ekipi sta se borili vseh 60 minut za vsako žogo. Začetek tekme je pripadel Zagrebčanom, ki so z golom Urha Kastelica preko celega igrišča vodili že z 7 : 4. Po slabi igri Vardarja je reagiral trener Makedonskega prvaka in zahteval minuto odmora. Po kratkem premoru se je igra Vardarja povsem spremenila. Makedonci so dosegli tri zaporedne gole in rezultat takoj izenačili. V 23. minuti so rokometaši Vardarja povedli z 11 : 10, do konca polčasa pa svojo prednost še nekoliko povišali (14 : 12).

Zagrebčani so v drugi polčas vstopili izjemno motivirani in rezultat hitro izenačili. Po nekaj izjemnih potezah MVP turnirja Dainisa Kristopansa, je Vardar znova zaživel, a večje razlike ni uspel napraviti. Zagrebčani so igralo izjemno zbrano v obrambi, trener Zagreba Branko Tamše pa je z rotacijo igralcev poskrbel za živo igro. 

Rokometaši Zagreba so v naslednjih minutah grešili v napadu, kar so Makedonci znali izkoristiti in takoj povedli s štirimi goli prednosti. A Zagrebčani se niso predali. Četa Branka Tamšeta je igrala zelo tvegano, s številnimi protinapadi. V 58. minuti je kapetan Zagreba Zlatko Horvat zadel za 23 : 24, usodo Hrvatov pa sta z dvema zaporednima goloma zapečatila Stoilov in Skube.

Vardar je prvi klub v zgodovini tekmovanja, ki je naslov prvaka osvojil kar tri leta zapored. To je bil že peti osvojen naslov v SEHA ligi Makedoncev. Na igrišču je včeraj izstopal Dainis Kristopans, ki je bil izbran za najkoristnejšega igralca finalnega turnirja v Brestu.

V spodnjem videu si oglejte vrhunce včerajšnjega finala

FINALE SEHA – GAZPROM LIGE

PPD ZAGREB : VARDAR 23 : 26 (12 : 14)

FOTO: Facebook

Komentarji