Staš Skube na vrhu Evrope!

V velikem finalu EHF lige prvakov sta se pomerila madžarski in Makedonski prvak Veszprem in Vardar. Ekipi sta se že velikokrat srečali v evropskih tekmovanjih nenazadnje tudi v finalu SEHA Gazprom lige. V ekipi Veszprema igrajo kar štirje slovenski predstavniki Mačkovšek, Marguč, Gajić in Blagotinšek, pri skopskemu Vardarju pa igra Staš Skube. Madžari so v prvem polčasu močno zaostajali, v drugem prišli do minimalne razlike, a na koncu se je 2. naslova EHF lige prvakov veselil Vardar.


Vardar je v prvem delu pokazal povsem drugačno igro kot na včerajšnjem polfinalnem obračunu proti Barceloni. V začetnih minutah sta ekipi igrali previdno, Vardar pa je v 10. minuti prvič povedel z razliko dveh golov. Madžari v prvem delu niso povedli niti enkrat, kar priča o odlični predstavi makedonskega prvaka.

Prvi gol za Veszprem je v prvem polčasu dosegel Borut Mačkovšek, ki je tekmo začel od prve minute. Zgrešeni streli in napake Veszprema so bile razlog, da so Makedonci v 18. minuti povedli že z 11 : 7. Zopet je v vratih Vardarja odlično delo opravljal Dejan Milosavljev, ki je bil nerešljiva uganka za rokometaše Veszprema. V 26. minuti so Madžari povedli z 15 : 10 in strateg Veszprema Davis Camara je bil prisiljen poseči po minuti odmora. Igra Madžarov se po minutnem predahu ni bistveno spremenila, polčas pa se je končal pri rezultatu 16 : 11.

V začetku drugega polčasa sta pri Veszpremu v igro prišla Šterbik in Nenadić. Zadnji je blestel na včerajšnji tekmi proti Kielcam, nocoj pa je v slabih petih minutah na začetku drugega polčasa dosegel 3 zadetke. Madžari so v drugem polčasu zaigrali povsem drugače. Vardar ni zadel vse od 32. do 39. minuti, kar je Veszprem izkoristil z delnim rezultatom 5 : 1. V 40. minuti, ko je Vardar vodil le še za zadetek, je reagiral trener Vardarja Parondo in zahteval minuto odmora.

Po kratkem predahu so Makedonci zopet uspeli povišati prednost na tri zadetke (19 : 16), a ta ni trajala dolgo. Madžari so vseskozi lovili Vardar in v 56. zaostajali le še za en gol (24 : 23). Veszprem je na koncu imel priložnost za priključitev, a so Madžari zgrešili strele s črte in Vardar se veseli naslova v ligi prvakov.

Staš Skube je za Vardar zadel 3-krat, 2-krat je zadel Borut Mačkovšek, Gajić in Blagotinšek pa sta zadela enkrat.

FINAL 4 EHF LIGE PRVAKOV, FINALE

Nedelja, 2. junija, ob 18. uri, Lanxess Arena (Köln)
HC Vardar : Telekom Veszprem HC 27 : 24 (16 : 11)

Komentarji