Slovenke z zmago na odlični poti proti SP 2019!

Slovenska ženska izbrana vrsta je danes v Skopju odigrala prvo tekmo od dveh za kvalifikacije na svetovno prvenstvo 2019, ki bo potekalo na Japonskem. Nasproti jim je stala neugodna zasedba Makedonije, na katero je pred tekmo opozarjal selektor reprezentance Uroš Bregar. Slovenke so si z odličnim drugim polčasom pred povratnim obračunom v Celju priigrale prednost 3 golov, ki bodo zagotovo olajšali delo na domačem terenu.


Začetek tekme je bil povsem izenačen. Makedonke so v prvem polčasu velikokrat zadevale iz protinapada, Slovenke pa so skušale odgovarjati s hitrim centrom. Uroš Bregar je pred tekmo opozarjal na nekaj manjših zdravstvenih težav v ekipi, a so Slovenke stisnile zobe in prvi polčas dobile z minimalno prednostjo (14 : 15).

V drugem delu smo lahko zopet videli izenačen dvoboj obeh ekip. Do 20. minute so Slovenke držale vodstvo, a so jih Makedonke ujele in izenačile. V napeti končnici so se bolje znašle Slovenke, ki so 3 minute pred koncem srečanja vodile s +3 (28 : 31). Usodo Makedonk je v 58. minuti zapečatila Nina Zulić, ki je zadela za slovensko vodstvo s +3. Slovenke so si z zmago 30 : 33 priigrale odlično popotnico za povratno tekmo, ki bo potekala v četrtek, 6. junija, ob 20.15 v celjski dvorani Golovec. Najboljši strelki v slovenski reprezentanci sta bili Tjaša Stanko in Ana Gros, ki sta zadeli 6-krat.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2019, 1. TEKMA

Nedelja, 2. junij, ob 20:30, Skopje (Severna Makedonija)
MAKEDONIJA : SLOVENIJA 30 : 33 (14 : 15)

Komentarji